Ministrul Finanţelor, despre retragerea cadrelor SRI de la ANAF
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Viorel Ștefan, ministrul Finanţelor, a declarat, joi, la Galaţi, că dacă ar fi să facă un comentariu scurt despre retragerea cadrelor SRI detaşate la ANAF, s-ar rezuma doar la "fiecare cu meseria lui".

"Prezenţa SRI-ului în ANAF nu avea ca scop să se substituie obligaţiilor inspectorilor ANAF, să facă controale fiscale. Rolul acestor salariaţi detaşaţi, în temeiul unei decizii a CSAT-ului, a fost mai ales pe palierul de elaborare de strategii, analize. Pe evaluarea SRI-ului s-ar părea că s-a atins obiectivul pentru care au fost transferaţi pe o perioadă determinată la ANAF. SRI-ul a luat această decizie de a solicita ANAF-ului să-şi retragă oamenii, iar decizia trebuie să ajungă în CSAT. Probabil în această lună, în şedinţa CSAT-ului, se va lua în dezbatere această decizie, după care se va întâmpla în fapt retragerea angajaţilor SRI", a spus Viorel Ştefan.

Întrebat dacă este mai este mai bine sau mai rău că vor pleca cadrele SRI, ministrul a răspuns: ,,Dacă scopul pentru care au fost detaşaţi acolo a fost atins, probabil e mai bine".

SRI, în baza unei analize, a iniţiat demersurile legale pentru încetarea detaşării celor 23 de cadre în cadrul ANAF.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel