Ministrul Educației: Elevii, evaluați din 2 în 2 ani, începând cu clasa a II-a
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Elevi gimnaziu
Elevi gimnaziu

Ministrul Educației Remus Pricopie a prezentat, marți, o informare cu privire la situaţia din învăţământul preuniversitar la început de an şcolar, în fața Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor.

La invitaţia președintelui Comisiei, Angel Tîlvăr, ministrul Educației a făcut precizări cu privire la desfăşurarea examenul de Capacitate şi a celui de Bacalaureat din acest an. În acest sens, el a menţionat că, începând cu anul şcolar 2013-2014, se va face o evaluare a elevilor la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care nu va substitui evaluarea la clasă.

Totodată, la examenul de capacitate se va pune un accent mai mare pe notele obţinute la examen faţă de cele obţinute în clasele V-VIII, se arată într-un comunicat de presă remis de Angel Tîlvăr.

În ceea ce priveşte examenul de bacalaureat, se vor face două simulări naţionale în clasa a XII-a şi o simulare în clasa a XI-a, nu la nivelul inspectoratului şcolar judeţean ca până în prezent, cu subiecte unice, urmând ca rezultatele să fie centralizate la nivel naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel