Ministrul de Externe, Titus Corlățean, despre situația din Ucraina
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul de Externe Titus Corlățean a vorbit, joi, la DCNews Live , despre situația tensionată din Ucraina. El a afirmat că oficialii UE au semnat un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei.

"Cum vedeți situația din Ucraina?", l-a întrebat jurnalistul Bogdan Chirieac pe ministrul de Externe

"Este încă o situație fluidă, cu acord privind încetarea focului, care nu este încă foarte solid. Noi, la nivelul Uniunii Europene și al ambasadorilor noștri, am adoptat deja printr-o procedură scrisă, în urmă cu câteva zile, un nou set de sancțiuni, așa cum stabilisem. Acest set de acțiuni încă nu a fost publicat și e o întregă discuție, pentru că așteptăm să vedem modul în care evoluează ...", a răspuns Titus Corlățean.

"Dar spuneți și discuția, adică amenințarea Rusiei că închide spațiul aerian. Ridică o problemă globală îngorzitoare", a intervenit analistul politic.

"Da, ar putea genera, dacă Rusia chiar s-ar duce în direcția aia, complicații foarte mari. Dar vă dați seama că acest lucru ar duce la o escaladare, pentru că și noi, europenii, ar trebui să reacționăm și până la urmă pierderile pentru Rusia în final ar fi mai mari. Chestiunea e că noi am avem un fundament pentru a adopta sancțiuni", a adăugat ministrul Afacerilor Externe.

Citește și: Corlățean: Serviciile din România, între cele mai performante din NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel