Ministrul Apărării, la reuniunea de lucru pe tema asistenței pentru Kiev: Eforturile României în susținerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a participat la o reuniune de lucru pe tema asistenței pentru Ucraina.

O reuniune de lucru pe tema asistenței pentru Ucraina a fost organizată de Regatul Țărilor de Jos. La întâlnire, alături de secretarului american al Apărării, Lloyd Austin III, și a ministrului ucrainean al apărării, Rustem Umerov, a participat și Ministrul Apărării Naționale al României, Angel Tîlvăr.

"Subiectul întâlnirii a fost asistența pentru Ucraina în domeniul apărării. Evenimentul a avut loc la Bruxelles, în marja reuniunii informale a miniștrilor apărării din țările membre NATO.

Cei patru oficiali au analizat ultimele evoluții privind situația de securitate din Ucraina. Discuțiile au avut ca obiect identificarea de soluții vizând consolidarea capacității de apărare antiaeriană, cu accent pe coordonarea și intensificarea eforturilor în domeniul apărării pentru a sprijini țara vecină, pe fondul războiului de agresiune al Federației Ruse.

În intervenția sa, Angel Tîlvăr a reafirmat angajamentul României de a continua sprijinul internațional oferit Ucrainei de la începutul războiului. Ministrul apărării a apreciat colaborarea foarte bună cu statele membre în cadrul asigurat de formatele multinaționale de sprijin. 

Angel Tîlvăr: Eforturile României în susținerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel

„Am salutat inițiativa doamnei ministru Ollongren de a avea acest dialog de substanță, împreună cu secretarul apărării Austin și ministrul Umerov. Am reușit, într-un timp foarte scurt, să operaționalizăm Centrul European de Instruire F-16, un proiect cu relevanță foarte mare și pentru Ucraina. Eforturile României în susținerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, în diferite formate în care și România este parte. I-am asigurat pe aliații și partenerii noștri că se pot baza pe România în cadrul acestui efort internațional“, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Referitor la asigurarea în continuare a sprijinului pentru forțele armate ucrainene cu sisteme suplimentare de apărare antiaeriană, oficialul român a evidențiat importanța identificării unor soluții multinaționale pentru asigurarea sustenabilității capabilităților antiaeriene ale Ucrainei, în contextul intensificării atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii civile și militare", se arată într-un comunicat al MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel