Ministrul Alexandru Nazare, discuție cu vice-președintele CE, Valdis Dombrovskis, despre buget
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Alexandru Nazare
Alexandru Nazare
Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a avut o discuție, joi, cu vice-președintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, despre situația bugetară a țării și prioritățile strategice ale Guvernului pentru relansarea economică.

Nazare a avut o primă discuție cu vice-președintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, principalele teme abordate fiind legate de situația bugetară a României, precum și de prioritățile strategice avute în vedere de către guvern pentru relansarea economică în perioada următoare.

„Am discutat, printre altele, despre obiectivul nostru de promovare a unei strategii care să conducă la o consolidare fiscală într-o manieră sustenabilă, fără a afecta capacitatea României de a adopta măsuri menite să sprijine economia în această situație dificilă, generată de pandemia COVID-19, astfel încât în anul 2024 deficitul bugetar să ajungă sub nivelul de 3% din PIB. În mod cert, promovarea investițiilor rămâne un element prioritar (la nivelul anului 2020 – investițiile publice au reprezentat peste 5% din PIB), o importanță deosebită având utilizarea fondurilor europene. De asemenea, am subliniat vice-președintelui Valdis Dombrovskis faptul că vom monitoriza cu mare atenție proiectele, în special cele cu valoare mare și mai ales acolo unde execuția nu merge bine”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel