Ministru de Externe, mesaj pentru UE în contextul Siria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
SUA atac ISIS
SUA atac ISIS
Uniunea Europeană trebuie să accentueze presiunea asupra Rusiei pentru a o determina să-şi schimbe atitudinea în numeroasele crize în care este implicată, a pledat vineri ministrul de externe german, Heiko Maas, transmite AFP.

'Nu putem tolera eşecurile în Consiliul de Securitate al ONU din cauza vetoului Rusiei. Nu putem continua în acest fel. Trebuie să sporim presiunea asupra Rusiei pentru a o determina să-şi schimbe atitudinea. Aceasta este condiţia sine qua non pentru a rezolva problema conflictului sirian', a declarat ministrul german, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Opunerea Rusiei

Rusia s-a opus marţi prin veto în Consiliul de Securitate al ONU unui proiect de rezoluţia american ce prevedea crearea unui mecanism de anchetă privind recurgerea la arme chimice în Siria după atacurile de sâmbătă de la Douma.

Şeful diplomaţiei germane şi-a reiterat sprijinul în favoarea propunerii Franţei de aducere a responsabililor de atacuri chimice în faţa justiţiei penale internaţionale. 'Utilizarea de arme chimice nu trebuie să rămână nepedepsită, fără consecinţe. Nu putem să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic', a subliniat Heiko Maas.

[citeste si]

'Însă nu putem să închidem dialogul cu Rusia. Ucraina, otrăvirea de la Salisbury, intervenţia în Siria, intervenţiile în procesele democratice trebuie abordate şi trebuie să vedem cum să reacţionăm', a afirmat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel