Ministerul Sănătății: 90% dintre rușii INFECTAȚI cu Sars-Cov-2 s-au întors din VACANȚĂ
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Reprezentanții Ministerului Sănătății din Rusia susțin că 90% dintre cei infectați cu Sars-Cov-2 s-au întors din vacanță.

Majoritatea rușilor depistați pozitiv cu coronavirus sunt cei care s-au întors din vacanță, a declarat alergologul-imunolog principal al Ministerului Sănătății din Rusia, Rakhim Khaitov, transmite Interfax.

"90% dintre bolnavi sunt acum cei care s-au întors din vacanță și au adus o infecție. Acest lucru a fost inevitabil din cauza mulțimii uriașe de pe plaje și restaurante: unul nu poartă mască, celălalt o poartă incorect.", îl citează serviciul de presă al ministerului.

Khaitov a subliniat că, deși nu există un medicament eficient pentru coronavirus, rușii trebuie să facă ceea ce recomandă Ministerul Sănătății, făcând referire la măsurile impuse de autorități.

„Acum trebuie să aplicăm foarte strict măsurile de carantină. În China, doar datorită disciplinei foarte stricte, aproape că nu există coronavirus", a declarat Khaitov.

Sâmbătă,  18 octombrie, Rusia a raportat că numărul de cazuri de infecție cu coronavirus a crescut cu 14.922 în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei au fost confirmate  1.384.235 de cazuri COVID. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel