Ministerul Sănătății: Aproape 1.500 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
În ultimele 24 de ore, 1429 de persoane au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Un număr de 1.429 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 745 mai puţine faţă de ziua anterioară, fiind efectuate peste 15.800 de teste, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.156 teste RT-PCR (2.981 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 3.175 la cerere) şi 9.703 teste rapide antigenice.

Conform Ministerului Sănătăţii, 147 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În total, până duminică, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.860.094 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 138 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 12.813.098 teste RT-PCR şi 9.351.775 teste rapide antigenice.

385 de persoane la ATI

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.537, cu 144 mai mult faţă de ziua anterioară, iar în secţia ATI sunt internate 385 persoane, cu una mai mult decât în ziua anterioară, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Dintre cei 385 pacienţi internaţi la ATI, 335 sunt nevaccinaţi, a precizat sursa citată.

Din totalul pacienţilor internaţi, 158 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 20 mai mult decât în ziua anterioară. Nu există niciun minor internat în secţiile ATI ale unităţilor sanitare.

China înregistrează un vârf de contaminări cu SARS-CoV-2

Un total de 13.146 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate duminică în China, cea mai mare cifră de la vârful primului val în urmă cu peste doi ani, au anunţat autorităţile sanitare, notează AFP.

Este vorba despre "1.455 de pacienţi cu simptome" şi "11.691 asimptomatici" şi "nu au fost raportate noi decese", a declarat Comisia naţională de sănătate într-un comunicat, în timp ce varianta Omicron, foarte contagioasă, s-a răspândit în mai mult de zece provincii.

Aproape toţi cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai, capitala economică a Chinei, au fost izolaţi cu începere de sâmbătă. Oraşul a devenit în ultimele zile epicentrul unui nou val de contaminare legat de Omicron.

Câteva zeci de milioane de chinezi sunt, de asemenea, în izolare în nord-estul ţării, leagănul industriei auto.

China, unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul lui 2019, este una dintre ultimele ţări din lume care practică o politică "zero Covid" menită să împiedice apariţia de noi cazuri prin lockdown-uri stricte, testare în masă, izolarea sistematică a persoanelor infectate şi închiderea aproape completă a frontierelor, potrivit Agerpres (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel