Ministerul paralel al Sănătății. Unul dintre consilierii lui Cîțu: Documentul prezentat are valoarea juridică a unui grup de Whatsapp
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Alin Ignat
Alin Ignat
Alin Ignat, unul dintre consilierii premierului Florin Cîțu, i-a dat o replică lui Liviu Iolu (USR-PLUS) în scandalul grupului de lucru de la Ministerul Sănătății.

”Nu știu cine îl consiliază pe domnul Cîțu, dar îi îngroapă zilnic orice urmă de onorabilitate și îl îndeamnă să mintă. Cîțu azi: Nu există grup de lucru pentru cercetarea a ce a zis domnul Voiculescu, i-am cerut lui Baciu să facă unul”, a scris Liviu Iolu pe Facebook publicând un document sub semnătura fostului secretar de stat Andreea Moldovan.

2. grup de lu... (grup-de-lucru_18705900.jpg)

Alin Ignat i-a replicat lui Liviu Iolu spunând că documentul publicat are valoarea juridică a unui grup de Whatsapp:

”Nu știu cine îl consiliază pe domnul Iolu, dar îi ofer un sfat pro bono: înainte de a posta o enormitate, e indicat să consulte legislația, mai exact, codul administrativ. Pentru a-l scuti de efortul căutării, lămuresc aici: ministrul emite ordine sau instrucțiuni, iar secretarul de stat, aceleași acte cu caracter normativ sau individual, dacă ministrul îi deleagă această atribuție. Adevărul: Documentul prezentat de domnia sa are valoarea juridică a unui grup de whatsapp. Poate la asta s-a referit și fostul ministru, când afirma că a constituit un grup. S-a blocat, și de această dată, în online”.

Secretarul de stat Andrei Baciu a arătat, duminică, problema cu actul aruncat în presă de USR-PLUS vizavi de grupul de lucru MS

Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat duminică, la Antena 3, că „ieri, din dispoziția premierului Florin Cîțu, am comunicat tuturor celor din conducerea Ministerului Sănătății să transmită două aspecte: actul normativ prin care a fost constituit un astfel de grup de lucru și un raport de activitate al acestui grup de lucru.”

„Toți secretarii de stat ne-au răspuns în scris, așa cum am rugat, inclusiv secretarul general al Ministerului Sănătății, cu o singură excepție, au spus că nu au cunoștință de acest grup de lucru, dacă există, dacă este vreun document în acest sens.”, a dezvăluit Andrei Baciu.

Privind „singura excepție”, secretarul de stat a afirmat că a venit „din partea unei colege care a menționat că știe despre o intenție de a constitui un astfel de grup de lucru, o discuție care a avut loc pe data de 12 și pentru care a fost planificată o primă și eventuală ședință pe data de 14, care nu a avut loc. Alte informații n-a putut să-mi comunice.”

„Pentru ca un act normativ să producă efecte în interiorul unei instituții, trebuie să fie instituțional, să aibă avize... Aceste lucruri nu există în Ministerul Sănătății. O singură mențiune decisivă: Ministerul Sănătății poate să emită două chestiuni: ordine de ministru sau instrucțiuni. Nu poate să emită decizii.”, a adăugat Andrei Baciu. Vezi aici mai multe detalii: https://www.dcnews.ro/morti-covid-19-grup-de-lucru-ms-baciu-arata-problema-cu-actul-aruncat-in-presa-de-usr-plus-noi-vom-face-grupul-de-lucru_815161.html

VEZI ȘI: EXCLUSIV  CV-uri și declarații mermelite la Ministerul Sănătății. Omul fără nume, ajuns director, vinovat de ”secretizarea” documentelor Ioanei Mihăilă și Monicăi Althamer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel