Ministerul Mediului. Școli cu panouri solare
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Ministerul Mediului are în plan dotarea cu panouri solare a 4.000 de unități de învățământ.
Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat marţi, la Sibiu, că vrea să doteze începând din acest an cu panouri solare 4.000 de unităţi de învăţământ din ţară, în cadrul unui program numit „Şcoala Verde”. 
 
Numărul de unități școlare reprezintă aproape jumătate din totalul acestora.

„Noi vrem să lansăm acum pe unităţile de învăţământ din ţară, să lansăm un program pentru a dota cu panouri electrice 4.000 de unităţi de învăţământ, cred că 9.000 sunt la nivel naţional. Din Fondul pentru Mediu vrem să finanţăm. (...) Eu cred că lansăm Ghidul în dezbatere publică pe 25, asta înseamnă că după perioada de dezbatere publică (...) 30 de zile lucrătoare (...), după care la sfârşitul lunii aprilie, la începutul lunii mai se vor putea deja depune aplicaţii”, a declarat ministrul Mediului, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Întrebat dacă se referă la panouri „electrice” sau „solare”, ministrul Daniel Constantin a revenit şi a precizat că se referă la „panouri solare”. 

Ministrul Daniel Constantin a adăugat că se ia în calcul finanţarea programului „Şcoala Verde” şi a altor şase programe la nivel naţional fie din Fondul pentru Mediu, fie din banii care se adună la Ministerul de Finanţe prin vânzarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon. Aceste şapte programe vor fi lansate în 25 martie, a mai menţionat ministrul Daniel Constantin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel