Data actualizării:
Data publicării:

Ministerul Mediului anunță că a fost lansat ghidul pentru programul de păduri urbane, finanţat prin PNRR

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Secretarul de stat în Ministerul Mediului Ionuţ Banciu a anunţat, vineri, la Braşov, într-o conferinţă de presă, că ghidul solicitantului pentru programul privind înfiinţarea de păduri urbane a fost lansat în consultare publică.

Prin acest program, care 's-a născut la Braşov', cu un buget total de 30 de milioane de euro, potenţialii beneficiari - primării, şcoli - vor putea să înfiinţeze mini păduri urbane cu finanţare integrală prin PNRR, a precizat secretarul de stat. În context, el a subliniat că îşi doreşte ca şi Braşovul să absoarbă fonduri prin acest program şi a remarcat că primarul Allen Coliban nu este 'prea deschis', lansând, totodată, un semnal de alarmă privind situaţia în care se află municipiul din cauza depozitelor neînchise de deşeuri.

'M-aş bucura ca şi la Braşov aceste sume să fie absorbite. Am avut deja o discuţie cu viceprimarul nostru (PNL-n.r.), Sebastian Rusu, săptămâna aceasta, la Bucureşti şi am discutat mai demult şi cu primarul Allen Coliban (USR), care, din păcate, nu a fost prea deschis la aceste propuneri.', a declarat Banciu.

'Cred că şi Braşovul merită în parcuri, în zonele verzi mai mulţi arbori şi mai multă biodiversitate, pentru că, deşi suntem un oraş verde, înconjurat de natură, avem încă probleme cu poluarea aerului, cu managementul deşeurilor - avem două depozite care nu au fost închise nici până în acest moment şi semnalul Comisiei Europene este foarte clar, România va trebui să plătească bani, iar noi, la minister, ne-am asigurat ca aceia care nu şi-au făcut treaba să susţină acest efort financiar, pentru că nu este corect ca cetăţenii din toată ţara să plătească pentru nereuşitele pe plan local', a spus Banciu.

Conceptul de mini păduri urbane a fost lansat la Braşov în urmă cu doi, când, într-un nou cartier rezidenţial de la periferia oraşului, au fost plantaţi câteva mii de puieţi pe o suprafaţă totală de 850 de metri pătraţi. 

Citește și - „Program curajos“ al AFM. De când fermierii ar putea primi bani pentru tractoare și utilaje agricole / video

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a vorbit despre un „program curajos“ pentru fermierii mici și mijlocii. În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a vorbit despre un program al instituției prin care fermierii mici și mijlocii pot achiziționa tractoare și alte  utilaje agricole. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel