Data publicării:
Militar din Constanța, atacat ”prin surprindere” de o persoană cu cagulă. Prima măsură luată de urgență
Un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat, în cursul zilei de sâmbătă, „prin surprindere”.
„Un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar”, a transmis, sâmbătă seară, MApN.
Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe, notează sursa citată.
După ce a intrat în posesia armei și a muniției, „agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității”, precizează MApN.
A fost deschisă o anchetă
Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.
Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, a transmis biroul de presă al MApN.
Citește și / Parașutiștii români se pregătesc la Bacău, infanteriștii marini se instruiesc la munte
În altă ordine de idei, MApN a anunțat că instrucția prin parașutare s-a desfășurat la Baza 95 Aeriană din Bacău. Au participat militari din cadrul Batalionului 53 Comando „Smaranda Brăescu" din Bacău și ai Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale de la Târgu Mureș.
Aceștia au realizat salturi de verificare, instrucție tehnică și recepție de la înălțimi cuprinse între 300 și 4.000 de metri.
Participanții au făcut salturi folosind parașuta rotundă și pe cea tip aripă, acestea fiind executate din două aeronave C-27J Spartan ale Bazei 90 Transport Aerian.
În paralel, infanteriștii marini s-au instruit la munte. Timp de două săptămâni, structurile de cercetare ale Regimentului 307 Infanterie Marină Heracleea au părăsit zona care le este familiară și au urcat la munte, în localitatea Brădet, unde au desfășurat tabăra anuală de instrucție pe timp de iarnă, a precizat MApN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News