Data publicării:

Militanţi pentru apărarea mediului au intentat proces preşedintelui indonezian, reclamând nivelul crescut de poluare a aerului

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un tribunal indonezian a început joi audierile în cadrul unui proces intentat de activişti de mediu preşedintelui Joko Widodo, reclamând poluarea severă a aerului din capitala Jakarta şi oraşe învecinate, relatează dpa.

Locuitorii din Jakarta au reclamat în ultimele săptămâni calitatea aerului, utilizatorii de social media postând fotografii cu oraşul învăluit într-un smog dens.

Informaţiile apărute pe aplicaţii de telefon mobil precum AirVisual au arătat joi un nivel scăzut al calităţii aerului în capitală.

Indicele calităţii aerului din Jakarta a fost cel mai scăzut din lume luna trecută. "Guvernul nu poate ignora pur şi simplu problema poluării", a declarat activista Melanie Soebono, care a participat la audiere la Judecătoria Centrală din Jakarta.

Să ne bucurăm de aer curat este dreptul nostru ca cetăţeni, a spus ea. Trei guvernatori din insula Java precum şi miniştrii Mediului şi Sănătăţii sunt copârâţi în proces.

Ministerul Mediului a insistat asupra faptului că la Jakarta şi în zonele înconjurătoare calitatea aerului este în limite normale în general, deşi a admis pericole pentru unele categorii de persoane.

Datele noastre zilnice arată o calitate a aerului bună, a declarat directorul general de la departamentul pentru controlul poluării din cadrul ministerului, Karliansyah.

Doar că uneori a atins niveluri nesănătoase pentru grupuri de oameni vulnerabili, cum ar fi copiii şi persoanele în vârstă, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel