Milionarul care susține pentru a 27-a oară examenul de bacalaureat. Încearcă din 1983, dar fără izbândă. "Îmi doresc să devin un intelectual"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Milionarul care susține pentru a 27-a oară examenul de bacalaureat. "Îmi doresc să devin un intelectual" / Foto: Pixabay
Milionarul care susține pentru a 27-a oară examenul de bacalaureat. "Îmi doresc să devin un intelectual" / Foto: Pixabay
Un milionar susține pentru a 27-a oară examenul de bacalaureat. 

Un milionar din China susține examenul de bacalaureat pentru a 27-a oară. Printre milioanele de liceeni care susțin miercuri, 7 iunie, temutul examen de admitere la facultate "gaokao" din China, echivalentul bacalaureatului, Liang Shi iese în evidență, fiind un milionar cu părul cărunt care încearcă cu încăpățânare să facă față testului, scrie channelnewsasia.com.

Liang are 56 de ani și a reușit să își deschidă propria afacere de succes cu materiale de construcții, pornind de la un simplu muncitor. Dar un vis i-a scăpat întotdeauna: obținerea unui scor suficient de mare la gaokao pentru a studia la Universitatea din Sichuan. Pentru a concura cu cei aproape 13 milioane de liceeni care susțin examenul în acest an, Liang a spus că în ultimele luni trăiește "viața unui călugăr ascet", trezindu-se zilnic în zori pentru a studia 12 ore pe zi.

Porecla primită de milionar



"Este un gând incomod că nu am reușit să obțin studii universitare. Îmi doresc foarte mult să merg la universitate și să devin un intelectual", a declarat Liang pentru AFP.

În ultimele patru decenii, Sichuan a susținut examenul gaokao de 26 de ori, dar nu a reușit niciodată să obțină rezultatul necesar pentru a ajunge la universitatea pe care și-o dorește.

"Ei îmi spun "gaokao holdout", a spus el, deținând cu mândrie o poreclă batjocoritoare dată de presa locală.

Pentru studenți, un rezultat bun gaokao poate decide traiectoria lor viață, cu o diplomă de la o universitate de elită care le oferă respect, statut și oportunități mai bune de angajare.

Liang a susținut examenul pentru prima dată în 1983, când avea doar 16 ani. El a continuat să încerce să-și crească scorul în următorul deceniu până când a trebuit să renunțe, în 1992, deoarece testul la acea vreme era limitat doar pentru persoanele care au sub 25 de ani.

Fiul său a reușit să susțină examenul



De îndată ce aceste limite au fost ridicate în 2001, dorința lui Liang pentru o educație universitară prestigioasă a fost reaprinsă. De atunci, a mai susținut gaokao de 16 ori, inclusiv în fiecare an din 2010, chiar și atunci când restricțiile aspre de zero-COVID-19 au făcut ca susținerea examenului să fie mai dificilă decât în ​​mod normal. În mediul online, unii s-au întrebat dacă aparenta lui obsesie este doar o cascadorie publicitară.

"Pentru ce? Nimeni care este întreg la cap nu ar petrece zeci de ani încercând să ia gaokao dacă ar fi doar o cascadorie" a replicat Liang.

A fost nevoit să renunțe la băutură și la mahjong în perioada de pregătire, a subliniat el în glumă. Încercările lui Liang nu au primit prea mult sprijin din partea fiului său, care a reușit să susțină examenul în 2011. Întrebat cum va sărbători odată ce testul se va termina în acest weekend, el a spus că plănuiește să recupereze distracția pierdută.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel