Data actualizării:
Data publicării:

Update: Au fost împușcături în Rostov. Oamenii au fugit în toate direcțiile. Prigojin pleacă acasă/ video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mii de ruși vor să plece din Rostov. Au luat gara cu asalt. Rostov este regiunea ocupată de mercenarii Wagner.

Update: Şeful mercenarilor ruşi răzvrătiţi Evgheni Prigojin a declarat sâmbătă că a ordonat luptătorilor săi, care au avansat spre Moscova, să se întoarcă la bazele lor pentru a evita vărsarea de sânge, transmite Reuters. Prigojin a declarat că luptătorii săi au avansat 200 km spre Moscova în ultimele 24 de ore.

Update: Se aud împușcături în Rostov. Oamenii fug în toate direcțiile:

Luptători ai grupării paramilitare Wagner au intrat în regiunea Lipeţk, la aproximativ 400 kilometri sud de Moscova, au transmis sâmbătă autorităţile locale, confirmând avansarea lor spre capitala rusă, informează France Presse.

Elemente ale Wagner „se deplasează pe teritoriul regiunii Lipeţk, a declarat guvernatorul regional, Igor Artamonov, pe Telegram.

„Forţele de ordine şi autorităţile (...) iau toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa populaţiei. Situaţia este sub control", a precizat el.

Liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat sâmbătă că a capturat cartierul general al armatei ruse din Rostov fără a trage vreun foc de armă și că beneficiază de sprijinul populației, conform informațiilor furnizate de AFP și Reuters.

„De ce ne susține țara? Pentru că ne aflăm aici pentru a promova dreptatea", a afirmat liderul Wagner, fiind acuzat de „trădare" de către Vladimir Putin.

„Am intrat în Rostov și, fără a deschide vreun foc de armă, am preluat controlul asupra clădirii sediului central", a adăugat el, într-un mesaj audio transmis prin intermediul aplicației Telegram.

Prigojin a menționat că oamenii săi au fost totuși atacați de artilerie și elicoptere pe drumul către Rostov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel