Mii de români, în stradă. Proteste împotriva noilor taxe şi a îngheţării salariilor. Bogdan Chirieac: "Am spus ce urmează. Până aici! Vom protesta. Şi?"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Bogdan Chirieac, reacţie după protestele care au izbucnit în toată ţara
Bogdan Chirieac, reacţie după protestele care au izbucnit în toată ţara
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe precizări după ce în ţară au izbucnit proteste cu privire la măsurile fiscale luate la început de an. 

Sindicaliştii Cartel Alfa au protestat la Ploieşti faţă de îngheţarea salariilor şi au anunţat că vor veni la Bucureşti pentru a protesta în faţa preşedinţiei şi în faţa sediilor celor trei partide de la guvernare. La Galaţi, sute de oameni au ieşit din nou în stradă pentru a cere eliminarea majorării cu 55 la sută a impozitului pe maşini. 

"Haideţi să ne hotărâm ce vrem. E un lucru foarte important. Când taxele s-au micşorat sau au fost eliminate, lumea a fost profund nemulţumită. Şi s-a văzut la vot! Au fost patru rânduri de alegeri. Acum, când se majorează, lumea nu e mulţumită. Păi, şi aşa, şi aşa nu-i bine? Eu cred că trebuie majorată taxa auto, pe motiv că ar trebui să se facă ceva cu şoselele din România, aceste abatoare. Avem cel mai mare număr de victime din Europa pe şosele. Vina principală o are infrastructura sub orice critică, demnă de Africa, nu de UE. Trebuie să faci cumva, să iei bani de undeva. 

Văd că pensiile speciale merg bine mersi înainte, salariile la stat merg bine mersi înainte, toate sunt bine mersi, asistenţa socială, pomenile, etc. Bani de investiţii nu sunt de niciun fel. Ei trebuie luaţi de undeva, să ştiţi!", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Românii, păcăliţi înainte de alegeri? Chirieac: "Nu poţi spune că nu ai fost informat" 

Întrebat ce părere are despre faptul că românii au crezut că după alegeri va curge lapte şi miere, Bogdan Chirieac a reacţionat acid. 

"Să nu vă aud, cu toată dragostea. A, că nu au vorbit PNL şi USR, da, nu au vorbit (nr. despre creşterea taxelor). Dar noi am înnegrit ecranele televizoarelor şi pixelii de la DC NEWS, am spus ce urmează pe această chestiune. Nu poţi spune că nu ai fost informat. Până aici! Au fost informaţi românii şi cu majorări de taxe, şi cu majorare de TVA, şi cu impozitul pe venit, care cu siguranţă se va mări. Toate astea s-au spus. Nu poţi spune că nu ai fost informat. Deci ai votat în cunoştinţă de cauză. Sau nu ai votat, că şi asta e o alegere democratică. 

Eu sunt clar în favoarea majorării taxei auto, cu toată dragostea.", a mai spus analistul. 

Sindicaliştii vin în Capitală, proteste la preşedinţie şi partide. Bogdan Chirieac: "Vor protesta. Şi?"

Legat de îngheţarea salariilor bugetarilor, Bogdan Chirieac afirmă că măsura este una bună şi că, spre deosebire de mediul privat, angajaţii din sistemul bugetar au o siguranţă salarială şi în acest an. În plus, afirmă analistul, protestele nu vor rezolva nimic. 

"Salariile sunt îngheţate şi ăsta e un pariu al Guvernului pe care sper să îl poată ţine în mediul public. La privat, sunt numeroase cazuri de oameni în şomaj pentru că nu au mai avut proprietarii din mediul privat cu ce să îi plătească. Sau au fost micşorări de salarii. Îngheţarea e bună în acest an care va fi cumplit de greu. Criza medicală se va elimina spre toamnă, dar între timp, economia e în starea care este. Plus că sunt mulţi ciudaţi în Guvernul României şi nu poţi avea încredere în ei. 

Că s-au îngheţat salariile e un lucru bun, în sensul că oamenii au o garanţie că vor primi tot banii ăia. În mediul privat nu ai nicio garanţie şi s-a ajuns până la pierderea locurilor de muncă. Au fost sute de mii de oameni în şomaj tehnic şi şomaj pe bune anul trecut. Şi va continua şi anul ăsta! De toate astea trebuie să fim conştienţi când votăm. Deocamdată, mai votăm peste patru ani, deci mai avem timp să reflectăm! 

Tensiunea creşte oricum, toată lumea se aşteaptă la explozii sociale. Asta se va întâmpla în toată lumea occidentală, unde protestele sunt permise. Vom protesta. Şi? În Franţa au protestat un an şi jumătate vestele galbene împotriva lui Macron. Şi s-a întâmplat ceva? Nu! Modul de a protesta e la vot!", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel