Mii de comprimate de ecstasy şi amfetamină, găsite în maşina unei persoane care venea din Olanda - VIDEO
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Cercetat pentru introducerea în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, arestat preventiv.

La data de 8 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi, cu sprijinul lucrătorilor Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.

VIDEO: 



Acţiunea a vizat o persoană care ar fi fost specializată în introducerea în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

Astfel, în cadrul acţiunii, lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au efectuat un control asupra unei persoane, care se deplasa într-un autovehicul, dinspre Olanda spre România, fiind descoperite 3 pungi, în interiorul cărora se aflau: aproximativ 4.000 de comprimate MDMA - ecstasy şi 900 de grame de amfetamină, droguri de mare risc, care ar fi fost destinate comercializării pe teritoriul României.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 noiembrie a.c., procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi a dispus reţinerea persoanei bănuite de comiterea faptelor, pentru 24 de ore.

Ulterior, aceasta a fost prezentată magistraţilor Tribunalului Iaşi, care au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt.

Cluj: Persoană arestată preventiv şi alta reţinută pentru trafic de droguri de risc

O persoană a fost arestată preventiv de Tribunalul Cluj, iar alta a fost reţinută, după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Cluj le-au acuzat de trafic de droguri de risc.

"La data de 10.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. În cauză s-a reţinut faptul că, inculpaţii au procurat în vederea comercializării, au oferit cu titlu gratuit şi au vândut droguri de risc, respectiv cannabis, către consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca. La data de 10.11.2021, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 600 de grame de cannabis, sumele de 17.000 de lei şi 3.000 de euro, precum şi două grindere", se arată într-un comunicat transmis, joi, de DIICOT.

Potrivit sursei citate, Tribunalul Cluj a dispus, joi, arestarea preventivă a unuia dintre inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel