Mihail Saakaşvili, ARESTAT. A fost EXPULZAT în Polonia, imediat
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, devenit lider de opoziţie în Ucraina, a fost arestat luni la Kiev de forţele speciale în timp ce lua masa la un restaurant din Kiev, de unde a fost dus la aeroport şi expulzat în Polonia, a anunţat un purtător de cuvânt al serviciului ucrainean de protecţie a frontierei, informează AFP şi Reuters. 

'Această persoană se afla ilegal pe teritoriul Ucrainei şi, prin urmare, conform procedurilor legale, a fost returnat către ţara de unde a venit', a precizat purtătorul de cuvânt. 

Anterior, asociatul lui Saakaşvili, David Sakvarelidze, a declarat că forţele de ordine l-au arestat pe Saakaşvili în timp ce acesta lua masa la un restaurant din Kiev. Într-un prim anunţ, purtătorul de cuvânt al lui Saakaşvili a spus că indivizi neidentificaţi, care purtau costume de camuflaj verzi şi aveau feţele acoperite cu măşti, l-au luat cu forţa pe Saakaşvili şi au plecat cu trei dube albe, el pretinzând că este vorba despre o 'răpire'. 

A venit din Polonia 

Mihail Saakaşvili a intrat în Ucraina în septembrie 2017, venind dinspre Polonia. Autorităţile ucrainene au încercat atunci să împiedice pătrunderea sa în ţară pe la frontiera terestră, dar acţiunea a fost zădărnicită de manifestanţii susţinători ai fostului preşedinte georgian. 

El a fost acuzat ulterior de autorităţile ucrainene că a vrut să preia puterea prin forţă în cursul manifestaţiilor anticorupţie în fruntea cărora s-a plasat la Kiev şi a fost arestat pentru scurt timp în decembrie, apoi eliberat şi consemnat la domiciliu, consemnare pe care Parchetul ucrainean nu a mai prelungit-o săptămâna trecută, relatează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel