Mihai Tudose, ministru al Apărării? Un scenariu care s-ar solda cu un dezastru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Luni, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat că a demisionat din funcţie.

În urma deciziei lui Vasile Dîncu de a demisiona, au fost unele voci care au zis, pe surse, că Mihai Tudose ar putea să fie următorul ministru al Apărării. De asemenea, s-ar putea ca PSD să vină și cu propunerea - Angel Tîlvăr, senator la al doilea mandat, fost deputat și fost ministru pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Jurnalistul Sabin Gherman a spus că ar fi o greșeală ca Mihai Tudose să fie ministru al Apărării.

„PSD ar putea face o mare greșeală dacă Mihai Tudose va prelua portofoliul Apărării. De ce? Pentru că Mihai Tudose are niște schelete foarte urâte în spate. În nicio țară europeană n-ar fi tolerat un personaj politic, nici nu mai vorbesc să fie ministru al Apărării în vreme de război, care spune că spânzură pe nu știu cine lângă nu știu care steag”, a zis Sabin Gherman.

Episodul despre spânzurat

În 2018, premierul de la acea vreme - Mihai Tudose - a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că „nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”. „Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat Mihai Tudose în 2018, pe vremea când era premier.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că este de acord cu opinia lui Sabin Gherman.

„Mihai Tudose ar fi un dezastru dacă ar fi numit ministru al Apărării. Dar ar fi un dezastru și din punct de vedere al guvernării. Mihai Tudose este, mai degrabă, agent electoral. Discursurile sale sunt orientate, cu predilecție, împotriva PNL. Practic ar deranja actuala coaliție și actualul echilibru. Să nu mai amintim de gafa uriașă, afrontul adus unui partener strategic al României, când premierul japonez Shinzo Abe a venit în România, iar Mihai Tudose l-a lăsat cu ochii în soare, țâfnos că s-a certat cu Liviu Dragnea, a demisionat din funcția de premier și nu a participat la această vizită de stat. Pentru funcția de ministru al Apărării este total nepotrivit. Sunt de acord cu Sabin Gherman”, a zis Val Vâlcu la B1 TV, în emisiunea Laurei Chiriac.

VEZI ȘI: PSD solicită de urgenţă o şedinţă a coaliţiei în care să se discute despre portofoliul de la Ministerul Apărării, după care va convoca şi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional

PSD solicită de urgenţă o şedinţă a coaliţiei în care să se discute despre portofoliul de la Ministerul Apărării, după care va convoca şi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea.

„La Biroul Permanent Naţional am avut informarea pe care ne-a făcut-o Vasile Dîncu referitor la demisia pe care a prezentat-o astăzi. Ne-a spus foarte clar că nu a primit nicio critică oficială şi că nu i-a solicitat nimeni demisia, dar că dumnealui consideră că este motivată această demisie în acest moment. Care ar fi paşii următori: decizia pe care a luat-o Biroul Permanent Naţional al PSD este ca să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinţe a coaliţiei pentru a avea o discuţie, iar apoi un Consiliu Politic Naţional pentru perioada următoare. (...) Este nevoie de o şedinţă în coaliţie pentru a limpezi discuţiile care au avut loc în spaţiul public în această perioadă", a spus Radu Oprea la sediul central al PSD.

El a adăugat că este posibil ca şedinţa coaliţiei să aibă loc marţi, pentru că premierul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles.

„În acelaşi timp, solicitarea pe care a făcut-o astăzi de dimineaţă PSD, ca premierul Ciucă să ocupe funcţia interimară de ministru al Apărării, deja s-a şi întâmplat. Drept urmare, având în vedere trecutul profesional al premierului de ministru al Apărării şi de şef al Statului Major, ne dă garanţiile că în această perioadă Ministerul Apărării are o conducere care ştie şi înţelege exact dimensiunea geopolitică şi contextul geopolitic de astăzi", a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Radu Oprea a menţionat că în şedinţa de luni a PSD nu s-a discutat despre numele unor eventuali candidaţi pentru funcţia de ministru al Apărării.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai afirmat că nu s-a discutat nici despre un schimb de ministere cu PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel