Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 07 ian, 18:22
Mihai Morar, veste bună, în decembrie, despre micuța Iris. Nimeni nu bănuia ce avea să urmeze
Iris
Mihai Morar anunța, în decembrie 2019, că micuța Iris a învins cancerul. Din păcate, nimeni nu bănuia ce avea să urmeze.

În 2016, Iris, un pui de om de patru luni, se confrunta cu o boală cumplită. După aproape trei ani, părea că minunea Iris a învins. Fetița se născuse cu o tumoră pe coapsa stângă și a fost diagnosticată cu cancer Fibrosarcom Infantil/congenital. A suferit mai multe intervenții chirurgicale, iar în decembrie Iris era bine. Acum, din păcate, fetița are de dat din nou o luptă.

De Anul Nou, părinții ei au făcut un anunț groaznic: ”2020, un alt an in care o luăm de la capăt cu vești proaste. Suntem în drum spre Roma din nou. Din păcate, se pare că Iris are o recidivă iar la nivel cerebral. Mulțumim pentru susținerea voastră și sperăm că vom reveni cu vești mai bune”.

Ulterior, au revenit cu un nou mesaj: ”Mulțumim pentru gândurile frumoase. Iris a făcut ieri RMN, recidiva este confirmată, aseară a avut o intervenție cerebrală pentru drenarea lichidului acumulat în creier. Urmează săptămâna viitoare intervenția pentru extirparea tumorii, iar apoi vedem ce mai urmează ca și tratament”.

Iris venise în decembrie 2019 în Orașului Faptelor Bune. Mihai Morar vorbea despre miracolul vindecării fetiței.

"Ea este Iris și are exact vârsta Orașului Faptelor Bune. Era un bebeluș când, la prima ediție OFB, voi v-ați unit inimile pentru ea. Atunci, acum trei ani, era deja în spital, diagnosticată cu cancer, și aștepta o minune. Au urmat doi ani de copilărie în spitale din Italia și Statele Unite. Astăzi, cu două zile înainte să începem #OFB2019, Iris ne-a vizitat la radio. Ne-a multumit, ne-a recitat o poezie, ne-a stat în brațe, ne-a fost viață și piele de găină. Iris e vindecată. Iris are copilărie și se pregătește pentru primul Crăciun din viața ei petrecut acasă.

În mitologia grecilor, Iris înseamnă "mesagerul zeilor". În viața noastră, Iris e simbolul Orașului Faptelor Bune. Ea este morala că zeii trăiesc pe pământ și se numesc oameni. Și fetița asta sănătoasă din brațele mele e mesagerul de care au nevoie oamenii ca să-și descopere și să-și elibereze puterea zeilor", a zis Mihai Morar.

Ce spuneau părinții fetiței

 

"În ianuarie 2018, în urma încă unui set de analize, medicii au descoperit că are 12 metastaze cerebrale. Am reușit să găsim un neurochirurg italian care, împreună cu o echipă medicală din Statele Unite, și-au asumat să se ocupe de cazul lui Iris. Am plecat imediat în Statele Unite, la Spitalul Montefiore din New York, unde printr-o intervenție radio-chirurgicală au reușit să distrugă cele 12 metastaze cerebrale. După intervenția din State, ne-am întors în Italia, unde în iulie 2018 Iris a făcut un transplat de măduvă. De atunci este fără boală, a scăpat de partea evidentă a cancerului. Acum stă sub observație 5 ani de zile, iar dacă totul va fi ok, va fi considerată vindecată.", a mărturisit tatăl micuței Iris în luna decembrie 2019. Acum, așteaptă ca Iris să fie din nou bine după ce mereu intră în lupte inegale.


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
WOWBiz.ro
WOWBiz.ro
StirileKanalD.ro
StirileKanalD.ro
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro