Mihai Fifor: ”NATO este în alertă maximă pe flancul de est”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Mihai Fifor, despre amenințarea Rusiei (Facebook)
Mihai Fifor, despre amenințarea Rusiei (Facebook)
Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, afirmă că este ”alertă maximă” pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice.

Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, susține că discuțiile, online, dintre președintele SUA, Joe Biden, și lideri ai NATO, precum și Klaus Iohannis, pot avea legătură cu amenințarea nucleară ”lansată” duminică de către Vladimir Putin. Mai mult, Fifor afirmă că este alertă maximă pe flancul estic al NATO.

”Este foarte posibil ca pe agenda acestor consultări să se afle și această temă, pentru că evident declarațiile lui Putin au fost primite cu îngrijorare în toate țările membre NATO, și cred că în toate țările, la urma urmei, pentru că numai un om, aș spune dereglat, poate face astfel de afirmații și să ordone trecerea în starea de alertă a celor care deservesc dispozitivele nucleare ale Moscovei. Însă dincolo de acest lucru, există consultări, cu atât mai mult cu cât ele au loc, se pare, după ce se va încheia runda de negocieri din Belarus, dacă totuși se va ajunge acolo la o concluzie și atunci este normal să existe aceste discuții pentru acordarea unitară a agendei Ucraina. Ideea este că urmează zile complicate, pentru că ați văzut, mari așteptări de la aceste negocieri nu sunt, chiar președintele Ucrainei spunea că nu se așteaptă la foarte mare lucru de la această întâlnire”, a explicat Mihai Fifor, la B1 TV. 

Mobilizarea UE și NATO, ”una cât se poate de coerentă”

”Probabil va continua (n.r. - conflictul) și armata rusă va continua ofensiva din Ucraina. Important este că mobilizarea Uniunii Europene din momentul de față și mobilizarea statelor NATO este una cât se poate de coerentă și vedem activarea grupurilor de lucru, vedem activarea forței de reacție a NATO, de altfel, de astăzi, în țară au început să vină și militarii francezi, un prin contingent de 250 de vânători de munte. Practic, NATO este în alertă maximă pe flancul de est, se întărește flancul, iar multe țări, inclusiv România trimit ajutoare în Ucraina, astfel încât răspunsul să fie unul cât se poate de ferm și de bine articulat”, a mai spus fostul ministrul al Apărării Naționale. 

Zelenskiy și Kuleba, mulțumiri României pentru ajutor 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, i-a mulţumit lui Klaus Iohannis, dar şi României, pentru ajutor. "Sunt recunoscător României pentru contribuţia semnificativă la capacităţile de apărare ale ţării noastre. Îi sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru că susţine aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Simţim sprijinul politic şi militar al partenerilor noştri", a scris Zelenskiy pe Twitter. 

"România oferă ajutor militar, dar şi umanitar, Ucrainei care se apără singură de invazia rusă. Suntem recunoscători României pentru acest ajutor, dar şi pentru faptul că au grijă de cetăţenii noştri care fug de războiul lui Putin", a transmis Kuleba pe Twitter. (Citește mai mult AICI)

Vezi și:  Negocieri Rusia - Ucraina. Chirieac: Putin a comis inacceptabilul. Tot ce înseamnă civilizaţie nu mai poate fi de acord cu el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel