Mihaela Buzărnescu, în finala WTA de la Budapesta
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Mihaela Buzărnescu, învinsă de Bianca Andreescu în primul tur la Australian Open
Mihaela Buzărnescu, învinsă de Bianca Andreescu în primul tur la Australian Open
Perechea româno-maghiară Mihaela Buzărnescu/Fanny Stollar s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Budapesta (WTA), dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după retragerea cuplului româno-italian Irina Bara/Sara Errani.

Bara şi Errani vor primi un cec de 3.800 de dolari şi 110 puncte WTA la dublu.

În finală, Buzărnescu şi Stollar vor înfrunta perechea Aliona Bolsova (Spania)/Tamara Korpatsch (Germania).

Pentru Buzărnescu aceasta este a şasea finală WTA la dublu, singurul titlu fiind obţinut în 2018, la Strasbourg, alături de Raluca Olaru. Mihaela a mai jucat trei finale în 2018, la Praga (alături de belarusa Lidia Morozova), la Nottingham (alături de britanica Heather Watson) şi la Eastbourne (alături de Irina Begu). Anul aceasta a mai disputat o finală de dublu, la Bogota, alături de Anna-Lena Friedsam (Germania).

Buzărnescu, jucătoare calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de simplu, şi-a asigurat, prin calificarea în finaal de la Budapesta, un cec de 6.000 de dolari şi 180 de puncte WTA la dublu, relatează Agerpres.

Buzărnescu, în top 200 mondial

Mihaela Buzărnescu, 33 de ani, este a treia reprezentantă a acestei discipline care va juca la Tokyo. Raluca Olaru și Monica Niculescu sunt deja parte a Team Romania și vor concura în proba de dublu.

Buzărnescu ocupă acum locul 163 în ierarhia mondială WTA și a participat ultima dată la turneul de tenis de categorie Challanger WTA 125, unde a reușit să ajungă până în semifinale.

Anterior, Buzărnescu a participat la Wimbeldon, unde a fost eliminată din primul tur de Venus Williams, și la Roland Garros, unde a reușit să acceadă în turul doi, după ce a trecut de Araxa Rus, fiind apoi eliminată de Serena Williams, căreia i-a luat totuși un set.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel