Urmărește emisiunea live
Mihaela Bilic: Veste bună pentru persoanele care și-au pierdut mirosul după infecția cu COVID
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
„Mirosul se poate antrena precum un mușchi”, precizează medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„După infecția cu Covid unele persoane au rămas, temporar sau definitiv, cu anosmie (pierderea mirosului) sau parosmie (miros modificat, alterat). Vestea bună este că mirosul poate fi restaurat la peste 30% dintre indivizi prin exerciții simple, de antrenament regulat al receptorilor olfactivi”, a transmis medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram. 

„Care este metoda/protocolul? Se bazează pe folosirea uleiurilor esențiale, ce stimulează mirosurile de bază. Este vorba de exerciții de mirosit/adulmecat efectuate de 2 ori pe zi (dimineața și seara), câte 5 minute timp de 12 săptămâni (3 luni).

Se folosesc 5 esențe: lămâie, cuișoare, trandafir, eucalipt și mentă. În primă fază se miroase “orbește”, fără să știi care este uleiul esențial din sticluță, obiectivul fiind să încerci să-l identifici. În a doua etapă se reiau cele 5 arome, de data asta știind ce miroși, iar exercițiu constă în a încerca să memorezi mirosul, să-l “înveți”. Iată încă o dovadă că suntem capabili să învățăm la orice vârstă și în orice situație…cu condiția să fim perseverenți”, a conchis Mihaela Bilic. 

Nutriționistul Mihaela Bilic: De ce putem consuma liniștiți trei cești de cafea zilnic

 

„Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea. Mai nou, au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:

face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sânge care generează migrene

are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă

menține presiunea arterială și evită hipotensiunea din cauza caniculei și deshidratării”, a precizat, pe contul de Instagram, medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

„Putem consuma liniștiți trei cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 minute înainte de mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort”, a mai precizat Mihaela Bilic. 

„Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, a conchis Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel