Migdale crude înmuiate în apă. Beneficii la care nu te-ai fi gândit
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Migdalele crude înmuiate în apă au o mulțime de beneficii pentru organism.

Migdalele care au fost înmuiate în apă peste noapte sunt mai sănătoase, deoarece veți putea absorbi mai multe vitamine și minerale din ele. Acest proces va stimula activitatea enzimatică a organismului care poate îmbunătăți digestia. Metoda cea mai încercată e să adăugați două căni de migdale într-un castron și să le acoperiți cu apă caldă. După 12 ore, puteți scurge apa și să adăugați două lingurițe de sare. Umpleți castronul cu apă caldă din nou și lăsați-i să stea timp de 12 ore. La sfârșitul acestei perioade de 24 de ore, puteți îndepărta cu ușurință coaja brună a migdalelor, dacă nu a fost deja separată.

Beneficii

Migdalele înmuiate reprezintă o sursă importantă de potasiu, fibre dietetice, proteine și grăsimi sănătoase, inclusiv grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Conțin vitamine care ajută la îmbunătățirea pielii și părului. Cu o cantitate bună de fibre dietetice, migdalele înmuiate pot reduce simptomele de constipație, indigestie, balonare și crampe.

Potrivit unei cercetări, migdalele înmuiate prezintă un efect protector al memoriei datorită vitaminei E. Acest lucru înseamnă că, având migdalele îmbibate cu apă (care îmbogățește conținutul de vitamină E), ameliorează eficient deficiențele de memorie, notează libertateapentrufemei.ro. Sunt bune în doze mici, atunci când sunt consumate pe stomacul gol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel