Micul dejun, cheia în prevenirea problemelor de sănătate. 9 greșeli pe care le faci frecvent
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Micul dejun, cheia în prevenirea problemelor de sănătate. 9 greșeli pe care le faci frecvent / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne
Micul dejun, cheia în prevenirea problemelor de sănătate. 9 greșeli pe care le faci frecvent / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne
În articol găsești 9 greșeli de evitat la micul dejun. 

Chiar dacă este cea mai importantă masă a zilei. Prin urmare este foarte important să alegi corect ceea ce trebuie să mănânci dimineața. O alimentație corectă te va ajuta să te menții în formă și să previi apariția problemelor de sănătate. În plus, alegerile nepotrivite de la micul dejun îți pot sabota eforturile de a slăbi pentru tot restul zilei. Iată ce greșeli trebuie să eviți la micul dejun:

1. Mănânci altceva în fiecare zi.  Deși o alimentație diversificată este recomandată de către nutriționiști, trebuie să ai mare grijă la cât de diferite sunt, de fapt, produsele pe care le alegi pentru micul dejun. Un studiu din Regatul Unit a constatat că persoanele care variază totalul de calorii al micului dejun în fiecare zi au un risc de acumulare a grăsimii abdominale și de boli cardiace cu 90% mai mare, scrie Realitatea.net.

2. Mănânci prea puțin. Nu trebuie să mănânci nici foarte mult, dar nici foarte puțin. Dacă prima masă a zilei este bogată în proteine vei reuși să ții sub control apetitul până la ora prânzului, fără să ai nevoie de multă voință pentru a ocoli dulciurile.

3. Alegi cerealele cu fulgi mici. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au observat că atunci când fulgii de cereale sunt striviți sau au dimensiuni foarte mici de la început există tendința de mânca mai mult din cauza nevoii psihologice de a vedea bolul plin.

4. Alegi untul în locul untului de arahide. Femeile supraponderale care consumă unt de arahide la micul dejun nu vor avea probleme cu senzația de foame până la 12 ore după aceea, prin urmare vei putea slăbi mâncând mult mai puțin la celelalte mese.

5. Aștepți prea mult până mănânci. Încearcă să iei cina puțin mai devreme, nu înainte de somn, pentru a stimula apetitul de dimineață. dacă chiar nu îți este foame la micul dejun, poți mânca cel puțin o banană după ce te-ai trezit.

6. Mănânci pe drum. "Atunci când ești prea grăbit pentru a fi atent la ceea ce mănânci îți va fi foame mult mai repede. În plus, mâncatul în timp ce mergi poate afecta digestia în mod negativ pentru că vei mesteca prea puțin alimentele", explică dr. Andrea Moss, nutriționist.

7. Alegi ovăzul instant. Pachetele de ovăz instant create pentru microunde conțin adesea foarte mult zahăr, așa că este mai bine dacă alegi ovăzul obișnuit.

8. Alegi laptele degresat. Deși aparent pare o alegere corectă, caloriile pe care le economisești în absența grăsimilor vor face ca nutrienții din lapte să nu fie absorbiți optim. Vitaminele pe care le conține laptele sunt solubile în grăsimi, de aceea este foarte important să alegi varianta integrală sau pe cea semidegresată.

9. Bei alternative pentru lapte care conțin mult zahăr. Laptele de soia, migdale sau cocos pot fi alternative sănătoase pentru lactate, mai ales pentru cei care au intoleranță la lactoză, dar numai în cazul în care alegi variantele neîndulcite ale acestora. Din păcate laptele de soia are aproape întotdeauna zahăr. Astfel, dacă îl alegi fără să citești cu atenție eticheta, ai putea consuma calorii suplimentare fără să-ți dai seama. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel