Microsoft ar putea renunţa la Windows
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
image_121063575111324000_1
image_121063575111324000_1

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, ar putea renunța la denumirea de Windows pentru sistemele de operare lansate pe piaţă.

Cu ocazia evenimentului World Wide Partner Conference, Microsoft a oferit câteva detalii interesante referitoare la modul de organizare a sistemelor de operare pe care le produce şi chiar viitorul brandului Windows, un nume la care compania pare hotărâtă să renunţe în viitorul nu foarte îndepărtat, scrie go4it.ro

Microsoft ţinteşte către un ecosistem unificat, care să includă deopotrivă sisteme PC, telefoane mobile, tablete şi chiar televizoare. Totul pleacă de la ideea de a face disponibil întregul set de facilităţi oferit unui utilizator PC, pentru orice produs pe care rulează un sistem de operare Microsoft, indiferent de formatul acestuia. Strategia are rolul nu doar de a permite folosirea unei interfeţe comune şi uşor de identificat pe orice categorie de dispozitiv, dar şi de a facilita accesul la tehnologii cheie, cum ar fi Internet Explorer şi alte componente ale sistemului de operare.

Această tendinţă de uniformizare a versiunilor de Windows pentru PC şi smartphone va atinge în următorii ani chiar şi consola xBox, schimbare ce va survenii odată trecerea acesteia la o nouă generaţie, în perioada anilor 2015 /2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel