Microcipul care deblochează întregul potențial al creierului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Implantarea unui microcip în creier pentru a debloca întregul său potențial poate suna ca o secvenţă dintr-un film SF. Însă o astfel de idee ar putea fi pusă în aplicare în termen de 15 ani, potrivit expertului Bryan Johnson, scrie Daily Mail.

Cipurile vor permite oamenilor să șteargă amintirile pe care nu vor să le mai aibă. În curând, vor fi la fel de populare ca și smartphone-urile, afirmă Johnson.

Vorbind la Summit-ul Web de la Lisabona din această săptămână, Johnson a spus că deblocarea potențialului minții este cel mai mare lucru pe care omenirea îl poate atinge. „Mă aștept ca, în aproximativ 15-20 de ani, să avem un set suficient de instrumente pentru creier încât să putem pune orice întrebare ne-am dori. De exemplu, am putea avea o memorie perfectă? Îmi pot șterge amintirile? Aș putea crește rata de învățare? Imaginați-vă un scenariu în care spun: Vreau să știu cum e să fii cowboy în vestul Americii în anii 1800. Şi cineva creează acea experiență mental", a spus acesta.

[citeste si]

În timp ce ați putea crede că un astfel de dispozitiv va fi rezervat pentru bogați, Johnson susţine că microcipurile vor deveni „democratizate, ca și smartphone-urile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel