Microbuze școlare prietenoase cu mediul pentru școlile din România. Laurențiu Neculaescu (AFM): Consiliile județene pot aplica
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Administrația Fondului pentru Mediu finanțează în premieră achiziționarea de microbuze școlare prietenoase cu mediul.

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a anunțat lansarea în premieră a unui program de finanțare pentru microbuze școlare prietenoase cu mediul:

„Avem și un program de microbuze școlare electrice, hibrid plug-in și microbuze școlare cu gaz. Suntem o administrație de mediu și trebuie să încurajăm mediul. Finanțăm achiziționarea de autoturisme și autovehicule cât mai puțin poluante. Ne-am îndreptat în această zonă de electric, hibrid plug-in sau gaz, pentru că are o normă de poluare mult redusă față de benzină și motorină.

Aplicanții sunt consiliile județene, ei centralizează nevoia din județul respectiv și au câteva praguri referitoare la numărul de elevi. Dacă în județul respectiv sunt sub 30.000 de elevi, atunci acordăm o finanțare de 10 milioane de lei, dacă sunt între 30.001 și 50.000 de elevi acordăm 40 de milioane de lei și dacă sunt peste 50.000 de elevi acordăm 50 de milioane de lei pentru achiziție de microbuze școlare.

Fiind prima dată când finanțăm un astfel de program am alocat 300 de milioane, dar cu siguranță vom merge pe o supra-contractare, cel mai probabil undeva la 200%, astfel încât să ajungem la 600 de milioane de lei, și dacă sunt proiecte care au fost declarate eligibile, cu siguranță vom găsi soluții să le finanțăm. Consiliul județean face o centralizare a tuturor nevoile primăriilor din județ și face o singură aplicație către Administrația Fondului pentru Mediu“, a spus Laurențiu Neculaescu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Prima conectare: Racordare la apă și canal pentru persoanele vulnerabile. Neculaescu, președintele AFM: Acordăm o finanțare de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie în parte / video

„La banii ăștia aveți vreo 200 de vehicule pe județ și ați cam acoperi necesitatea“, a spus Bogdan Chirieac.

„Depinde pe ce optează fiecare consiliu județean. Dacă se duc spre achiziția de microbuze pur electrice, acestea sunt un pic mai scumpe, dar vor avea eligibil în cadrul proiectului inclusiv achiziționarea și instalarea stațiilor de încărcare aferente, dacă optează pentru microbuze hibrid plug-in, acestea sunt mai ieftine, iar cele cu gaz sunt și mai ieftine. Depinde de ce optează fiecare consiliu județean“, a mai spus Laurențiu Neculaescu.

„Președinții de consilii județene sunt foarte importanți, Dânșii se pot ajuta și pot ajuta cetățenii dacă vor colabora strâns cu dumneavoastră“, a mai spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Bani pentru conectarea tuturor gospodăriilor din țară la apă și canalizare. Neculaescu (AFM): Vrem să ajungem în totalitate în secolul 21

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel