Mici de post. Cum se prepară mititeii. Îi vei devora cu muștar!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mici clasici
Mici clasici
Micii de post sunt o alternativă perfectă, când simți mirosul îmbietor al grătarelor. Mititeii pentru perioada de postire sunt delicioși și merg perfect cu muștar. Iată cum se prepară.

Ingrediente mici de post

300 gr soia granule
Sare, piper după gust
1 linguriţă cimbru măcinat
2 linguriţe boia dulce (sau pasta de gulyas)
6 căţei usturoi
6 linguri pesmet
4 linguri faina
2 ouă (sau  faină și pesmet pentru varianta de post)
1 linguriţă bicarbonat

Vezi și: Omletă de post. Cum se prepară. Mai bună decât cea originală!

Cum se prepară micii de post

Fierbem soia în apă cu sare, 20 de minute. Le strecurăm şi le lăsăm la scurs, o oră. Aşezăm apoi soia într-un vas şi adăugăm sare, piper, usturoi presat, cimbru şi boia. Apoi, punem pesmetul, o linguriţă de bicarbonat, făina şi ouăle, potrivit bucatareselevesele.ro. Frământam totul bine şi lăsăm la rece pentru câteva ore. Formăm mititei şi îi punem pe grătarul încins. Servim cu muștar. 

Vezi și: De ce să pui un pahar cu apă în cuptor, când încălzești pizza. Ne vei mulțumi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel