Data publicării:

Michael Koren, cetățean israelian, despre greșeala fatală care s-a făcut: Dacă se acționa așa, acum toată zona era înfloritoare/ video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Michael Koren, cetățean israelian de origine română, a fost invitat la DC News unde a vorbit despre discursul președintelui Recep Tayyip Erdogan și relația cu Turcia. 

Michael Koren se află la 20 de kilometri nord de Tel Aviv și trăiește sub șocul atacului barbar comis de Hamas pe 7 octombrie 2023. Acesta a atins multe subiecte cu privire la conflictul declanșat de Hamas pe 7 octombrie 2023 în urma cărora au fost masacrați peste 1.400 de israelieni, majoritatea civili. Alți peste 200 de israelieni au fost răpiți și duși în Gaza.

Recep Tayyip Erdogan vrea să devină din nou un sultan

„Țările arabe, mai nou Turcia, care s-a pronunțat vehement împotriva unei incursiuni în Gaza. Cum ați receptat discursul de ieri al lui Recep Tayyip Erdogan.", a spus Val Vâlcu. 

„Există proverbul românesc: „Sângele apă nu se face.” Adică Erdoğan este și el un musulman care trebuie să țină partea musulmanilor.

Israelul a avut o perioadă când pur și simplu a rupt relațiile cu această Turcia. Până la urmă, sub influența americanilor, și deoarece și turcii voiau să reînnoiască relațiile cu Israelul, el avea planificat să vină în Israel, dar după ce s-a întâmplat, sigur că acum a luat o poziție contra pentru că el susține islamul, vrea să devină din nou un sultan.", a spus Michael Koren. 

Relațiile cu țările musulmane se îmbunătățiseră în ultima vreme

„Știți că turcii au stăpânit Peninsula Balcanică și Țările Române circa 500 de ani, așa că lui nu i-ar displăcea să devină sultanul aceleiași regiuni. Și nu numai el. Noi eram la un pas de a stabili relații diplomatice cu Arabia Saudită. Tot ce s-a întâmplat acum, noi considerăm că Iranul este mărul discordiei. El i-a influențat și i-a provocat pe Hamas să facă ce au făcut. Dovadă este că au reușit.

Relațiile cu țările musulmane se îmbunătățiseră în ultima vreme. Vă aduceți aminte de pacea care s-a făcut cu țările din golf, cu Maroc, Tunis. Noi suntem în relații cu Egiptul și Iordania cu care s-a făcut pace acum zeci de ani. Israelul încercase să facă tot posibilul ca să trăiască în relații de vecinătate, pașnice, cu toată lumea, dar vin acești teroriști care au făcut acel genocid în zona din jurul Fâșiei Gaza și care au stricat totul.

E normal pentru că islamul este religie care influențează pe toți. Sigur că și conducătorii acestor state trebuie să se alinieze cu ce vrea poporul.", a spus Michael Koren. 

Ei vor să fie eliberată Palestina, dar Gaza este o regiune liberă din 2005

„E cert că ar vrea așa ceva poporul Turciei? Ați prins adunările lui Ceaușescu și la ele, dacă te uiți la televizor, erau 200-300.000 de oameni strânși într-o piață publică. Nu-mi dau seama dacă nu e același lucru și în cazul lui Erdoğan. Când ești un lider autocrat poți să stângi 100.000 de oameni într-o piață, asta nu înseamnă că restul populației rezonează.”, a spus Val Vâlcu.

„Am avut o discuție cu cineva care spunea că într-adevăr nu toți turcii nu-l iubesc. Israelul permite ajutorul umanitar să intre din Egipt și acești hamasnici nu vor nici măcar să spună unde sunt, ce se întâmplă cu acei astatici care au fost luați. Adică tu încerci să-i ajuți pentru că 2 milioane de oameni nu trebuie să sufere din cauza acestor lideri care au altei intenții și cu toate astea uitați ce se întâmplă, nu numai în Turcia. Și la Paris, Berlin, și în Canada, Australia.

Peste tot sunt manifestații care strigă în gura mare: „Free Palestine” adică să eliberăm Palestina, dar ei uită că Gaza este o regiune liberă din 2005 de când primul ministru Ariel Sharon a părăsit Gaza, ei nu au făcut altceva decât să se înarmeze.

La început aveau rachete care mergeau până la 7km, acum au ajuns la rachete care ajung până la 150 km. Este adevărat că guvernul israelian nu a luat măsurile necesare că la un moment dat să-i oprească.

Ei nu au avut niciodată intenția de a face pace. Intențiile lor sunt foarte clare și sunt declarate în proclamațiile lor, în cartea lor, că ei trebuie să distrugă Israelul și evreii să se întoarcă înapoi de unde au venit. Așa consideră. Ei nu vor pace! Vor să câștige și să termine statul Israel ceea ce este foarte trist pentru că, după părerea mea, dacă ei ar fi cooperat din 1948 cu Israelul, acum toată această zonă era o zonă foarte înfloritoare.", a spus Michael Koren la DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel