Omletă cu ceapă şi pui
Ingrediente
3 ouă, 100 gr piept de pui – friptură, 2 buc ceapă roşie, sare şi piper, după gust.
Cum se prepară omleta cu ceapă şi pui
Ceapa se taie rondele şi se căleşte în ulei încins, până devine sticloasă, scrie bucataria-romaneasca.ro. Peste ceapă se adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe şi ouăle bătute cu sare şi piper. Omleta se prăjeşte pe ambele părţi. Când este gata, se pune pe farfurie şi se presară pătrunjel proaspăt tăiat
Omletă pufoasa cu ciuperci
Ingrediente
2 ouă, 2 linguri ulei, 3 ciuperci champignon, 1 linguriţă smântână, sare şi piper după gust.
Cum se prepară omleta pufoasă cu ciuperci
Ciupercile spălate şi curăţate le tăiem felii. Uleiul se pune la încins, adăugăm ciupercile şi le prăjim 1-2 min. Peste ciuperci adăugăm ouăle bătute cu smântână, sare, piper. Rumenim omleta pe ambele părţi.
Omletă cu spanac
Ingrediente
4 ouă, 20 frunze de spanac crud (baby), 10 felii subţiri de kaiser, 15 ml ulei, sare şi piper după gust.
Cum se prepră omleta cu spanac
Spanacul se spală bine şi ouăle se mixează. Într-o tigaie punem uleiul la încins, se adaugă feliile de kaiser şi se lasă la prăjit câteva secunde pe fiecare parte. Feliile de kaiser se scot pe o farfurie iar în grăsimea rămasă se adaugă ouăle mixate. Se adaugă spanacul şi feliile de kaiser. Se lasă la foc mic până omleta este gata. Se serveşte caldă cu roşii şi brânzeturi.
Ingrediente Salata de cartofi cu carne
1/2 ardei capia, 1/2 ardei verde, 100 gr muschi de porc file,1 kg cartofi fierti, 2 oua fierte, 1 legatura patrunjel verde, sare si piper dupa gust.
Pentru maioneza – 1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, 1 lingura mustar, sare, 1 lingura zeama de lamaie, 150 ml ulei.
BONUS: Salată de cartofi cu carne
Ingrediente
1/2 ardei capia, 1/2 ardei verde, 100 gr muşchi de porc file, 1 kg cartofi fierţi, 2 ouă fierte, 1 legătură pătrunjel verde, maioneză, sare şi piper după gust
Cum se prepară salata de cartofi cu carne
Cartofii se curăţă de coajă şi îi tăiem cubuleţe. Tăiem cubuleţe ardeiul, muşchiul de porc şi ouăle fierte. Pătrunjelul se taie mărunt. Amestecăm ingredientele adăugăm maioneza, potrivim de sare şi piper și apoi amestecăm uşor până se încorporează toate ingredientele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi
- Firmele chineze se retrag "în subteran" în privința plăților către Rusia. Băncile nu mai au încredere - Reuters
- Cozonac fără frământare. Iese pufos și nici nu te mai chinui
- Ce este „Slow living”-ul și cum poate redefini calitatea vieții în era modernă
- Rabla Clasic și Rabla Plus. Neculaescu (AFM): Banii pentru mașini clasice, în scădere / Cât primești dacă îți cumperi o mașină electrică
- Când vor scădea prețurile locuințelor din România și marea modificare din Noua Casă. Nancu (FNGCIMM) vine cu o veste excelentă
- Traiul dincolo de hotare. O româncă stabilită în Londra: „Să trăiești astăzi în Londra este foarte scump, nu foarte greu”
- INFRAMETEO, la final! Ultimele informații de la ANM: Elena Mateescu anunță la ce să ne așteptăm
- Zodia care este cuprinsă de invidie și nerăbdare. Astrolog: “Adevărata competiție este cu voi înșivă”