Data publicării:

Mic dejun. Top 3 rețete de omletă pufoasă. Bonus delicios: salată de cartofi cu carne

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels

Dacă nu te-ai decis încă ce ai putea mânca în această dimineață, îți oferim trei rețete de omletă. Iese pufoasă și dlicioasă. Ai și un bonus: salată de cartofi cu carne. Notează și fugi în bucătărie!

Alegeri prezidentiale 2024

Omletă cu ceapă şi pui

Ingrediente 

3 ouă, 100 gr piept de pui – friptură, 2 buc ceapă roşie, sare şi piper, după gust.

Cum se prepară omleta cu ceapă şi pui

Ceapa se taie rondele şi se căleşte în ulei încins, până devine sticloasă, scrie bucataria-romaneasca.ro. Peste ceapă se adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe şi ouăle bătute cu sare şi piper. Omleta se prăjeşte pe ambele părţi. Când este gata, se pune pe farfurie şi se presară pătrunjel proaspăt tăiat

Omletă pufoasa cu ciuperci

Ingrediente

2 ouă, 2 linguri ulei, 3 ciuperci champignon, 1 linguriţă smântână, sare şi piper după gust.

Cum se prepară omleta pufoasă cu ciuperci

Ciupercile spălate şi curăţate le tăiem felii. Uleiul se pune la încins, adăugăm ciupercile şi le prăjim 1-2 min. Peste ciuperci adăugăm ouăle bătute cu smântână, sare, piper. Rumenim omleta pe ambele părţi.

Omletă cu spanac

Ingrediente 

4 ouă, 20 frunze de spanac crud (baby), 10 felii subţiri de kaiser, 15 ml ulei, sare şi piper după gust.

Cum se prepră omleta cu spanac

Spanacul se spală bine şi  ouăle se mixează. Într-o tigaie punem uleiul la încins, se adaugă feliile de kaiser şi se lasă la prăjit câteva secunde pe fiecare parte. Feliile de kaiser se scot pe o farfurie iar în grăsimea rămasă se adaugă ouăle mixate. Se adaugă spanacul  şi feliile de kaiser. Se lasă la foc mic până omleta este gata. Se serveşte caldă cu  roşii  şi brânzeturi.

Ingrediente Salata de cartofi cu carne 

1/2 ardei capia, 1/2 ardei verde, 100 gr muschi de porc file,1 kg cartofi fierti, 2 oua fierte, 1 legatura patrunjel verde, sare si piper dupa gust.

Pentru maioneza – 1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, 1 lingura mustar, sare, 1 lingura zeama de lamaie, 150 ml ulei.

BONUS: Salată de cartofi cu carne 

Ingrediente 

1/2 ardei capia, 1/2 ardei verde, 100 gr muşchi de porc file, 1 kg cartofi fierţi, 2 ouă fierte, 1 legătură pătrunjel verde, maioneză, sare şi piper după gust

Cum se prepară salata de cartofi cu carne

Cartofii se curăţă de coajă şi îi tăiem cubuleţe. Tăiem cubuleţe ardeiul, muşchiul de porc şi  ouăle fierte. Pătrunjelul se taie mărunt. Amestecăm ingredientele adăugăm maioneza, potrivim de sare şi piper și apoi amestecăm uşor până se încorporează toate ingredientele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel