Mic dejun simplu: Ouă cu pancetta și roșii cherry - Rețeta
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (solod_sha)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (solod_sha)
Vrei un mic dejun simplu, dar super gustos? Poți prepara rețeta de ouă cu pancetta și roșii cherry. 

Ingrediente

4 ouă
50-75 gr pancetta afumată
250 gr roşii cherry mici
1 căţel de usturoi
1 fir rozmarin
sare, piper negru, fulgi de chili

Cum se prepară

O tigaie de 25-28 cm (care merge şi la cuptor) se pune pe foc şi imediat se adaugă pancetta tăiată cuburi. Se lasă la foc mic, până îşi lasă grăsimea în tigaie. Când e suficientă grăsime, începeţi să amestecaţi din când în când ca să se rumenească plăcut peste tot. Adăugaţi şi rozmarinul în acest timp, ca să aromatizeze grăsimea. Dacă folosiţi alt tip de şuncă care nu lasa grăsime, completaţi cu 2 linguri de ulei, scrie e-retete.ro. Trageţi pancetta într-o parte a tigăii.

În zona goală a tigăii adăugaţi roşiile cherry tăiate în două (lăsaţi doar câteva întregi). Sotaţi la foc mediu, amestecând când şi când, până roşiile se înmoaie şi încep să lase suc. Unele dintre ele se vor sfărâma când amestecaţi, e ok. Va dura cam 3 minute.

Adăugaţi usturoiul strivit, puţină sare şi amestecaţi cu pancetta şi roşiile timp de 1 minut.Împingeţi conţinutul tigăii spre margine, făcând 4 locuri mai spre centru. Acolo, spargeţi ouăle. Le presăraţi cu sare, piper negru şi chili dacă doriţi. Lăsaţi tigaia pe foc doar până nu mai vedeţi fundul tigăii prin albuş. Nu trebuie să fie coagulat complet, doar dedesubt să devină alb (durează cam 2 minute).

Mutaţi tigaia în cuptor, la 160C, timp de 5 minute. În aceste timp, albuşul se va coagula complet, dar gălbenuşurile rămân moi. Decoraţi cu verdeaţă (frunze de busuioc sau pătrunjel) şi serviţi imediat.

BONUS: Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel

Ingrediente

1 buc lipie
2 buc ouă
1 buc ceapă
1 buc ardei
1 legătura pătrunjel
50 gr crema de brânză
2 buc roşii Cherry
3 linguriţe ulei de măsline
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper negru

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în 2 bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele 3 linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibil, potrivit gatesc.ro.

Între timp tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapă semi călită. Ceapă se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi după cele 10 minute adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine până când se formează cubuleţe din omletă. Până când se separă între ea.

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omletă şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în 2 bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.

Dar poate preferi un mic dejun nemțesc sau unul turcesc.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
5 cartofi curăţaţi, tăiaţi cuburi şi fierţi
100 grame şuncă presată
1 ceapă medie, tocată
1 ardei roşu, tăiat cuburi
sare
paprika
pătrunjel
3 ouă bătute ca pentru omletă

Cum se prepară

Se călesc ceapa şi ardeiul. Se împing către margine şi se adauga cartofii fierţi şi o lingură de ulei. Se rumenesc câteva minute. Se adauga şunca presată, sare şi piper, paprika şi se călesc 2-3 minute. Se amestecă toate legumele din tigaie şi se adaugă pătrunjelul, scrie bucataras.ro. Se adaugă ouăle, se amestecă, iar când încep să se gătească se ia tigaia de pe foc. Ouăle ar trebui să aibă o consistenţă cremoasă. Se serveşte imediat cu ketchup.

Iată varianta de mic dejun turcesc:

Ingrediente

- 2 cartofi

- 2 roșii

- un ardei gras

- mărar - după gust

- 5 ouă

- 50 ml de ulei

- 100 ml de lapte

- o linguriță de sare

- o linguriță de praf de copt

- 200-250 g de făină

-100 g de brânză topită

- cașcaval, după gust

Cum se prepară

Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați cartofii tăiați în cuburi foarte mici și mărarul mărunțit, potrivit retete-usoare.eu. Adăugați roșiile și ardeiul tăiate în cubulețe. Adăugați uleiul și laptele. Amestecați foarte bine.

Adăugați făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați până le veți încorpora complet în compoziție. Transferați compoziția rezultată într-o tavă adâncă. Răspândiți-o uniform. Așezați brânza topită tăiată în cuburi pe suprafața ei, scufundându-le parțial în ea.

Presărați cașcaval ras pe viitorul deliciu. Coaceți-l timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Tăiați-l în bucățele și serviți-l.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel