Ingrediente
- 4 felii de bacon
- 125 g unt
- 4 roşii Cherry
- 2 ouă
- 100 g cârnaţi
1/2 linguriţă făină de muştar
- sare şi piper după gust
- 4 ciuperci Champignon
Cum se prepară
Într-o tigaie puneţi untul să se încingă la foc mediu. Când s-a încins untul adăugaţi baconul şi lăsaţi-l să se rumenească pe ambele părţi. Adăugaţi peste bacon făină de muştar şi condimentaţi cu un praf de piper. După ce s-a rumenit baconul, scoateţi-l într-un bol şi acoperiţi-l cu o farfurie pentru a se păstra cald, potrivit informatiarl.com.
Adăugaţi în tigaie cârnaţii şi prăjiţi-i bine pe ambele părţi după care adăugaţi-i în bol, lângă bacon. Puneţi şi ciupercile în tigaie (mai adăugaţi puţin unt dacă este necesar) şi rumeniţi-le pe ambele părţi până capăta o culoare maro-aurie. După ce s-au rumenit, scoateţi-le şi puneţi-le peste baconul şi cârnaţii din bol. În final, adăugaţi şi roşiile în tigaie, tăiate pe jumătate, şi rumeniţi-le 1 minut pe fiecare parte. Scoateţi-le şi adăugaţi-le în bol, alături de celelalte ingrediente prăjite anterior.
BONUS: Omletă împăturită cu șuncă și cașcaval
Ingrediente
3 ouă
1 linguriţă amestec de verdeţuri
2 linguri de unt
1 linguriţă apă
3 linguri caşcaval ras
50 g şuncă
sare
Cum se prepară
Bate ouăle cu verdeţurile (tarhon şi pătrunjel) o lingură de unt moale, adaugă sare după gust şi o linguriţă de apă, potrivit retetepractice.ro. Încinge o tigaie şi topeşte cealaltă lingură de unt în ea. Pune compoziţia de unt în tigaie şi roteşte-o deasupra focului pentru ~20 de secunde, până ce omleta începe să se închege.
Presară şunca tăiată cubuleţe şi caşcavalul ras. După 1-2 minute, ridică marginile omletei şi suprapune o jumătate peste cealaltă. Deasupra preparatului împăturit presară încă puţin caşcaval şi lasă omleta până când caşcavalul se topeşte. Serveşte omleta cu roşii cherry alături.
Opţional, poţi împacheta omleta în stilul celei franţuzeşti: ridică pe rând marginile omletei şi adu-le către centru. Serveşte omleta cu îmbinarea în jos, pentru o prezentare mai elegantă.
Luaţi o tigaie curată, adăugaţi 2 linguri de ulei şi puneţi ouăle să se prăjească. Condimentaţi cu sare după gust şi lăsaţi-le să se rumenească, mai moi sau mai târî după preferinţa.
După ce aţi prăjit ouăle, scoateţi-le pe o farfurie şi începeţi să aranjaţi pe farfurie şi restul ingredientelor. Condimentaţi cu piper, presaraţi pătrunjel verde tocat pe deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Ce face America pentru noi? Adrian Zuckerman: Nimic. Dacă România vrea să aibă de-a face cu rușii, nu se uită
- Ai încredere în parapetul de pe marginea drumului? Expert auto: Pe lumea asta nu există bun și ieftin
- Poți să faci bani din gunoi cu bani de la stat. Condițiile în care poți lua de la 2 mil. lei în sus