Mic dejun irlandez. Este cel mai bun! Iată rețeta
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (The Castlebar)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (The Castlebar)
Ai încercat vreodată un mic dejun in stil irlandez? Daca nu, iată rețeta delicioasă...

Ingrediente

- 4 felii de bacon

- 125 g unt

- 4 roşii Cherry

- 2 ouă

- 100 g cârnaţi

1/2 linguriţă făină de muştar

- sare şi piper după gust

- 4 ciuperci Champignon

Cum se prepară

Într-o tigaie puneţi untul să se încingă la foc mediu. Când s-a încins untul adăugaţi baconul şi lăsaţi-l să se rumenească pe ambele părţi. Adăugaţi peste bacon făină de muştar şi condimentaţi cu un praf de piper. După ce s-a rumenit baconul, scoateţi-l într-un bol şi acoperiţi-l cu o farfurie pentru a se păstra cald, potrivit informatiarl.com.

Adăugaţi în tigaie cârnaţii şi prăjiţi-i bine pe ambele părţi după care adăugaţi-i în bol, lângă bacon. Puneţi şi ciupercile în tigaie (mai adăugaţi puţin unt dacă este necesar) şi rumeniţi-le pe ambele părţi până capăta o culoare maro-aurie. După ce s-au rumenit, scoateţi-le şi puneţi-le peste baconul şi cârnaţii din bol. În final, adăugaţi şi roşiile în tigaie, tăiate pe jumătate, şi rumeniţi-le 1 minut pe fiecare parte. Scoateţi-le şi adăugaţi-le în bol, alături de celelalte ingrediente prăjite anterior.

BONUS: Omletă împăturită cu șuncă și cașcaval

Ingrediente

3 ouă
1 linguriţă amestec de verdeţuri
2 linguri de unt
1 linguriţă apă
3 linguri caşcaval ras
50 g şuncă
sare

Cum se prepară

Bate ouăle cu verdeţurile (tarhon şi pătrunjel) o lingură de unt moale, adaugă sare după gust şi o linguriţă de apă, potrivit retetepractice.ro. Încinge o tigaie şi topeşte cealaltă lingură de unt în ea. Pune compoziţia de unt în tigaie şi roteşte-o deasupra focului pentru ~20 de secunde, până ce omleta începe să se închege.

Presară şunca tăiată cubuleţe şi caşcavalul ras. După 1-2 minute, ridică marginile omletei şi suprapune o jumătate peste cealaltă. Deasupra preparatului împăturit presară încă puţin caşcaval şi lasă omleta până când caşcavalul se topeşte. Serveşte omleta cu roşii cherry alături.

Opţional, poţi împacheta omleta în stilul celei franţuzeşti: ridică pe rând marginile omletei şi adu-le către centru. Serveşte omleta cu îmbinarea în jos, pentru o prezentare mai elegantă.

Luaţi o tigaie curată, adăugaţi 2 linguri de ulei şi puneţi ouăle să se prăjească. Condimentaţi cu sare după gust şi lăsaţi-le să se rumenească, mai moi sau mai târî după preferinţa.
După ce aţi prăjit ouăle, scoateţi-le pe o farfurie şi începeţi să aranjaţi pe farfurie şi restul ingredientelor. Condimentaţi cu piper, presaraţi pătrunjel verde tocat pe deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel