Mic dejun gustos și copios cu ficat de rață - de Cezar Osiceanu. Rezultatul va impresiona pofticioșii
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune un mic dejun delicios. Promite că, la final, se va lăsa cu aplauze. Este vorba despre o rețetă cu ficăței de rață.
„Vă invit să pregătim împreună un mic dejun gustos și copios ce va conține, printre altele, și ficăței de rață. Și acum la treabă pentru că restul familiilor noastre ne așteaptă nerăbdătoare și cu instrumentele de „atac” pregătite și fluturate la vedere!
Avem nevoie de:
1. 300-400 grame de ficat de rață
2. Un morcov serios și gros tăiat fâșii subțiri
3. Un gogoșar tăiat fâșii
4. 2 ouă proaspete
5. 150 grame de telemea de oaie grasă și untoasă
6. 6 pălării frumoase de ciuperci
7. Verdeața proaspăta tocată
8. Mirodenii: curry, piper, boia dulce
9. Un pahar de vin alb .
Pentru început vom prepara rapid și simplu ficățeii de rață trăgându-i la tigaie și punând la final paharul de vin și capacul peste conținutul tigăii. În acest fel, ficățeii se vor „îmbălsăma” bine și vom evita uscarea lor prematură. Concomitent vom pune la călit întâi morcovii și apoi gogoșarul și frumoasele pălării de ciuperci. După patru-cinci minute minute la foc mediu, adăugăm telemeaua și presărăm curry, piper și boiaua dulce deasupra pentru o aromă specială de-a dreptul. Adăugăm deasupra cele două ouă și verdeața.
Finalul apoteotic este montajul în farfurie a conținutului celor două tigăi. Dacă folosiți și câteva feliuțe de pâine ușor prăjite sigur veți auzi aplauzele deja pregătite! Doar că aceste aplauze sunt antemergătoare degustării să știți. Vă sugerez sa înmuiați ușor o bucățică de ficat de rață în gălbenușul unuia dintre cele două ouă astfel pregătite și apoi să îmi spuneți cum vi se pare!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
VEZI ȘI: Borșuleț de legume, rețeta lui Osiceanu. Ingredientul care dă gustul delicios. E de post
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă simplă de post, dar foarte gustoasă: borșuleț de legume.
n rândurile de mai jos, aflați cum trebuie să-l preparați pentru a ieși gustos.
„Încă suntem în post, așa că un borșuleț de legume pică la țanc acum când numărăm zilele până la Crăciun. Pe cale de consecință, haideți să îl facem împreună!
Avem nevoie pentru acesta de:
2 morcovi groși și serioși tăiați cubulețe
1/2 de țelina tăiată cubulețe
1 albitură tăiată cubulețe
Câte 1 ardei gras și 1 ardei kapia tăiați cubulețe
1/2 dintr-un borcan de sfeclă tăiată cubulețe
1 litru de borș preferabil de casă
Leuștean și pătrunjel proaspăt
3 dovlecei tăiați cubulețe
2 cartofi albi tăiați cubulețe
O cutie cu roșii tăiate cubulețe și în suc propriu
2 cepe tăiate mărunt.
Mod de preparare
Călim ușor morcovii, albitura, țelina, ardeii și ceapa. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă la foc potrivit. Punem cartofii să fiarbă și ei după ce s-au fiert primele, adăugăm apoi roșiile și dovleceii. La final, cubulețele de sfeclă roșie, împreună cu borșul, vor fierbe încă 10 minute. Când totul este gata, punem borșulețul nostru aburind în farfurie și adăugăm verdeață. Mirosul inconfundabil al borșului nostru împletit cu aroma inconfundabilă a leușteanului proaspăt ne vor încălzi simțurile și corpurile atât la propriu cât și la figurat. Poftă mare!”, a transmis pilotul Cezar Osiceanu cititorilor DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News