Mic dejun delicios pentru pofticioșii mari și mici! Rețetă de Cezar Osiceanu
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune un mic dejun delicios.
”Este cald, chiar foarte cald, iar umezeala mare face și mai greu suportabilă căldura. De aceea ne… anemiem! Da, ne anemiem pentru că începem să nu mai mâncam regulat, evităm mâncărurile calde care chiar ne ajută să ne termoreglăm organismul, mâncam tot felul de junk food etc. În orice zi, a noastră masă de dimineață este de bază într-o alimentație sănătoasă și corectă! Și acum la treabă!
Avem nevoie de:
Un morcov tăiat fâșii potrivite și nu prea subțiri
O roșie tăiată rondele
O ciupercă mare și frumoasă tăiată rondele
O bucată de ciolan de porc dezosat și afumat tăiată fâșii
100 grame de cașcaval de oaie afumat tăiat felii subțiri
Două ouă proaspete și mari
Mirodenii clasice: piper, boia, busuioc
Mod de preparare:
Punem să se călească întâi morcovii cu carnea împreună. Grăsimea se va topi ușor și va parfuma fâșiile de morcovi într-un mod inegalabil! Punem peste rondelele de ciuperci și apoi cele de roșii având grijă să nu se lipească. Așezăm cu grație feliile de cașcaval deasupra și punem un capac peste tigaia noastră astfel încât cașcavalul să se topească ușor și să formeze un pat deosebit pentru cele două ouă pe care le punem peste ele! Transferăm conținutul tigăii pe o farfurie, punem mirodeniile peste și adăugăm un mare pahar de lapte și 2-3 felii de pâine ușor prăjită pentru a le putea scufunda în conținutul minunat din farfurie! Poftă mare!”, vă transmite pilotul Cezar Osiceanu.
Tochitură de vară a la Cezar Osiceanu. Îți lasă gura apă și e simplu de făcut!
Ce spuneți de o tochitură de vară a la Cezar Osiceanu?
”A venit vara! Teoretic măcar... deși afară ziua plouă ca la tropice, soarele apare când și când arzând puternic, iar noaptea, când sunt 15 grade Celsius, dăm drumul la centrală în fața unui castron de cireșe!
Așa că trebuie să pregătim ceva bun, frumos și sățios, deci să purcedem la treabă!
Ingrediente pentru tochitura de vară de Cezar Osiceanu:
- 2 cartofi albi fierți cuburi potrivit de mari
- 3-4 ciuperci mari și frumoase
- 3-4 roșii cherry tăiate felii
- o bucată de friptură din antricot de porc făcută la cuptor
- 3-4 linguri de tzatziki proaspăt făcut
- 2 ouă
- paratha și pătrunjel, plus mirodeniile de rigoare
Călim ușor pălăriile ciupercilor împreună cu cuburile de cartofi fierți. Amestecăm, cu friptura de porc la cuptor, carnea, însă o tăiem usor pe lung și turnăm un pic de vin alb parfumat si demisec peste, cât să se creeze un pic de sos împreună cu curry, piper și busuiocul presărat deasupra. Luăm feliuțele grațioase de roșii și le punem pe marginea farfuriei, iar in mijloc, conținutul tigăii noastre pregătit mai sus.
Adăugăm deasupra tzatziki-ul. Așezăm deasupra tuturor cele două ouă cu gălbenușul și moale, preparate la tigaie. Adăugăm ceva verdeață și tochitura noastră e gata! Cu sau fără mămăligă la o adică!”, a explicat pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News