Data actualizării:
Data publicării:

Mic dejun delicios, gata în 7 minute: o rețetă simplă și savuroasă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Mic dejun delicios, gata în 7 minute - o rețetă uimitor de simplă. Sursa - pixabay.com
Mic dejun delicios, gata în 7 minute - o rețetă uimitor de simplă. Sursa - pixabay.com

Toată lumea iubește această omletă, preparată cu multe legume. Azi vă prezentăm rețeta de frittata sau omletă italiană ușoară, umplută cu legume și brânză.

Pentru ca organismul să primească vitamine utile încă de dimineață, îți oferim rețeta unui mic dejun delicios. Se mai numește și frittata sau omletă italiană ușoară, umplută cu legume și brânză.

O astfel de omletă este iubită atât de copii, cât și de adulți.

 

Vei avea nevoie:

ouă - 2 bucăți,

lapte - 50 ml,

roșii cherry - 5 bucăți,

ardei gras - 1 bucată,

dovlecel - 1 bucată,

mozzarella - 100 grame,

verdeaţă, sare și piper după gust,

 

Cum se prepară rețeta

 

Bateți ouăle cu laptele, sarea și piperul.  Se spală și se toacă verdeața. Dovlecelul și ardeiul gras se taie cubulețe mici. Roșiile se taie în jumătăți. Legumele se amestecă cu ouăle și laptele.

Brânza mozzarella se dă printr-o răzătoare grosieră.

Cel mai prețios ingredient din bucătărie: poate fi folosit în diferite rețete, dar și pentru îngrijirea personală

Se încinge o tigaie cu puțin ulei și se toarnă amestecul de ouă și legume. Frittata se prăjește 2 minute până se formează o crustă. Acoperiți cu un capac și prăjiți încă 3 minute. Transferați omleta italiană pe o farfurie, decorați-o cu mozzarella rasă și adăugați verdeața preferată. Poftă bună!

 

BONUS. Cartofi cu șuncă la cuptor: rețeta cu care îți vei uimi întreaga familie

 

Uneori ne aflăm în situația când musafirii bat la ușă, iar în frigider nu avem nimic gata preparat.

Rețeta pe care o prezentăm mai jos vă permite să pregătiți un preparat foarte rafinat cu produsele din frigider. Această rețetă, pe bază de cartofi, este atât de gustoasă, încât vei dori să o faci mai des. Vorbim despre sufleul de cartofi.

 

Ingredientele necesare:

5 cartofi de mărime medie;

100 grame de șuncă fiartă, 

70 grame de cașcaval,

130 grame de mozzarella,

3 ouă,

sare după gust,

sos bechamel;

parmezan ras după gust;

unt după gust.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Cartofii se spală, se curăță de coajă, se taie bucăți și se pun la fiert într-o cratiță cu apă rece și sare. Lăsați-i la fiert aproximativ 40 de minute. În acest moment, începeți să tăiați șunca, mozzarella și cașcavalul în cuburi.

Cartofii fierți se scot din apă și se zdrobesc cu o furculiță, până obțineți o consistență omogenă. Gălbenușurile se separă de albușuri. Gălbenușurile se pun în piureul de cartofi, împreună cu sosul de bechamel. Se amestecă energic până se obține o masă omogenă.

Combină ouăle cu câțiva biscuiți, iar rezultatul te va surprinde

Albușurile se bat spumă cu telul electric. Nu uitați să adăugați și un praf de sare. Se amestecă bine cu o spatulă, se adaugă șunca și cașcavalul. Combinați apoi compoziția de albușuri cu cea de cartofi în timp ce continuați să amestecați.

O tavă de copt se unge unt și se pune amestecul obținut. Setați cuptorul static preîncălzindu-l la 180 de grade. Cartofii se coc 50 de minute până se formează o crustă. La sfârșitul gătitului, stropiți suprafața cu parmezan ras fin. Poftă bună!

 

 

BONUS. Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient: va fi mai pufoasă și mai fragedă

 

Omleta este o mâncare rapidă, consistentă și gustoasă. 

Fiecare persoană are probabil propria rețetă de omletă. Suntem obișnuiți cu faptul că laptele este unul dintre produsele folosite pentru a face o omletă. 

Vă propunem să gătiți o omletă cu iaurt de băut, în loc de lapte. Omleta va fi mai fragedă și mai suculentă. Adăugați niște cașcaval și ceapă verde în omletă pentru un gust mai interesant.

 

Ingrediente:

ouă - 4 bucăți,

ceapă verde - câteva fire,

cașcaval sau brânză tare - 50 de grame,

iaurt de băut - 50 ml, 

ulei de floarea soarelui - pentru prăjit,

sare, piper negru - după gust.

 

Prepararea rețetei

 

Combinați ouăle cu sare și piper și amestecați-le bine cu un tel. Adăugați iaurtul și mai bateți puțin.

Brânza se dă prin răzătoare medie și se adaugă în bolul cu ouă. Se adaugă și ceapa verde tocată mărunt.

Un mic dejun delicios și ușor de făcut: prăjitura cu piersici, fără unt 

Încingeți o tigaie cu ulei de floarea soarelui (1 linguriță). Se toarnă amestecul de ouă în tigaie. Acoperiți tigaia cu un capac și reduceți focul la mic. Gătiți 5-7 minute, până când omleta este gata. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel