Cu un sandviș delicios, servit la micul dejun, ziua va începe mai plăcut. Vă sfătuim să încercați un sandviș cu cremă de brânză și fructe de pădure.
Folosiți cremă de brânză, cum ar fi ricotta. Pentru umplutura cu fructe de pădure se pot folosi, în funcție de anotimp, căpșuni, zmeură, cireșe, mure.
Ingrediente:
pâine prăjită - 2 felii,
brânză - 3 linguri,
zmeură - 3 linguri,
miere - 1 lingură,
iaurt grecesc - 1 lingură.
Modul de preparare
Se frământă brânza cu iaurt sau cu o lingura de smântână. Dacă brânza este suficient de grasă, nu mai adăugați alte ingrediente. Puneți fructele de pădure bine spălate într-un castron adânc. Adaugă miere și amestecă bine.
Întindeți amestecul de brânză pe feliile de pâine, iar deasupra amestecul de fructe de pădure.
Sandvișurile cu fructe de pădure sunt gata! Poftă bună!
Vezi și: Clătite olandeze cu mere la cuptor. O rețetă originală și savuroasă pentru micul dejun
Clătitele coapte la cuptor cu mere sunt o opțiune grozavă pentru micul dejun, mai ales în weekend.
Clătita olandeză cu mere se prepară în mai puțin de o oră. Acest produs de patiserie va avea un succes grozav. Dacă îți rămân câteva bucăți de clătită, pune-le într-un recipient ermetic și păstrează-le în frigider până la trei zile. Apoi doar reîncălzește-le în cuptor sau în cuptorul cu microunde și vor fi la fel de bune ca proaspete.
Ingrediente:
mere - 2 bucăți,
zahăr - 1/4 cană,
scorțișoară măcinată - 3/4 linguriță,
făină de grâu - 3/4 cană,
sare - 1/4 linguriță,
ouă - 3 bucăți,
lapte - 3/4 cană,
zahăr vanilat - 1 lingură,
unt - 3 linguri,
zahăr pudră - după gust.
Rețeta, pas cu pas
Încinge cuptorul la 200 de grade. Pune o tavă din fontă sau rezistentă la căldură în cuptor. Într-un castron, amestecă bucățile de mere cu zahărul și scorțișoara.
Într-un alt bol, amestecă făina și sarea. Într-un castron bate ouăle, laptele, zaharul vanilat și 1 lingură de unt. Se toarnă ingredientele umede în bolul cu ingredientele uscate și se amestecă până se omogenizează.
Scoate cu grijă tava din fontă fierbinte din cuptor. Adaugă untul rămas pentru a acoperi tăvii. Întinde feliile de măr, iar deasupra toarnă aluatul. Coace 20-30 de minute până clătita se rumenește. Clătitele se servesc cu sirop de arțar sau zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol