Data publicării:

Mic dejun arăbesc. Cum prepari Ful Medames: Rețeta

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Un mic dejun arabesc este o experiență culinară delicioasă și sățioasă. Printre cele mai cunoscute mâncăruri tradiționale din bucătăria arabă pentru micul dejun se numără și ful medames .

Ful medames

Ingrediente:

1 cană de fasole uscată sau o cutie de fasole deja gătită

3 căței de usturoi, zdrobiți

2 linguri de ulei de măsline

sucul de la o lămâie

sare și piper după gust

diverse topping-uri: pătrunjel tocat, ceapă roșie, roșii, măsline, ou fiert, sau altele după preferință

Cum se prepară

Dacă folosești fasole uscată, las-o la înmuiat în apă peste noapte, apoi fierbe-o până când devine moale și gata de mâncat. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă usturoiul zdrobit. Călește-l până devine ușor auriu.

Adaugă fasolea în tigaie și amestecă bine, zdrobind parțial boabele de fasole cu spatele unei linguri. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de câteva minute. Adaugă sucul de lămâie, sare și piper după gust și amestecă bine. Servește ful medames în boluri și adaugă topping-urile preferate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel