Metrorex începe probele tehnologice la staţiile Jiului şi Parc Bazilescu de pe magistrala 4
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
stefan_cel_mare_metrou
stefan_cel_mare_metrou

Metrorex, operatorul reţelei de metrou din Bucureşti, va începe joi probele tehnologice de sistem pentru punerea în funcţiune a staţiilor Jiului şi Parc Bazilescu de pe magistrala 4, a anunţat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Ministrul de resort, Anca Boagiu, a semnat un ordin privind numirea Comisiei de recepţie la obiectivul de investiţii Magistrala 4 de metrou, Racordul 2, secţiunea 1 Mai - Parc Bazilescu, şi începerea probelor tehnologice, informează Mediafax.

Traseul are 2,62 kilometri şi două staţii, Jiului (Pajura) şi Parc Bazilescu.

Lucrările de structură a tunelelor şi celor două staţii aferente au fost finalizate în partea a doua a anului 2010, iar lucrările privind finisajele şi montajul echipamentelor au început în ianuarie.

Conform graficelor de execuţie şi a angajamentelor asumate de constructori şi beneficiar, stadiul actual al lucrărilor permite recepţia lucrărilor pe tipuri de instalaţii şi faze de execuţie.

"Conform ordinului MTI, recepţia şi probele de sistem încep la data de 16.06.2011 şi se desfăşoară în cadrul a şapte subcomisii de specialitate grupate pe tip de specialităţi şi activităţi: construcţii, arhitectură şi edilitare, instalaţii electroenergetice, instalaţii generale – ventilaţie, sanitare, lifturi şi escalatoare, instalaţii de automatizări şi telecomunicaţii, material rulant, cale de rulare şi şina a 3-a, probe tehnologice şi probleme economice. Subcomisiile de specialitate îşi vor desfăşura activitatea în intervalul 16-28.06.2011 după care se va întruni în plen Comisia de recepţie pentru a dezbate concluziile rapoartelor de specialitate şi a decide asupra punerii în funcţiune cu călători a tronsonului de metrou 1 Mai – Parc Bazilescu", se mai arată în comunicat.

Finanţarea proiectului a fost asigurată din fonduri de la buget.

În prezent, Magistrala 4 de metrou are patru staţii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Griviţa şi 1 Mai).

Reţeua de metrou din Bucureşti are o lungime de 67 de kilmetri, patru magistrale şi 49 de staţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel