Metoda Sakuma: 5 minute pe zi și 5 exerciții pentru a pierde în greutate și a remodela corpul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Anna Shvets: PEXELS
Fotografie de la Anna Shvets: PEXELS
Ai auzit vreodată de Metoda Sakuma? 5 exerciții simple care îți permit să-ți modelezi corpul și să scapi de kilogramele în plus. Sunt suficiente 5 minute pe zi.

Există câteva exerciții cu adevărat practice care ne permit să ne recăpătăm forma fizică și să ne modelăm corpul. Evident, un rol fundamental joacă și alimentația corectă, o alimentație sănătoasă și echilibrată care ne permite să favorizăm mai ușor pierderea kilogramelor în exces, potrivit Salutecobio.

Ați auzit vreodată de Metoda Sakuma?

Numele său provine de la persoana care l-a conceput, adică un renumit antrenor personal japonez, Kenichi Sakuma, care a inventat această metodă pentru a recăpăta forma fizică mult dorită. Această metodă se rezumă la câteva exerciții în fiecare zi pentru o perioadă timp redusă: 5 minute pe zi cu mișcări care sunt concentrate în zona CORE, adică cea care cuprinde zona de la mușchii abdominali, la mușchii paraspinali, ajungând în zona lombară și coborând apoi în jos pe fese și osul șoldului.

Fără îndoială nu ne putem aștepta să eliminăm 10-20 de kilograme așa din nimic dar, cu siguranță, cu această metodă, am putea să ne menținem în formă și să pierdem kilogramele în plus.

5 minute pe zi sunt cu adevărat suficiente și conform lui Kenchi Sakuma vom reuși să dizolvăm excesul de grăsime, să tonificăm fesele, abdomenul și brațele, totul în timp ce ardeți calorii.

Exercițiul nr. 1 (Pentru a remodela partea inferioară a corpului)

Acest exercițiu se face culcat pe burtă și poziționat pe salteaua clasică de fitness.


Odată în poziție, arcuiți-vă spatele punând mâinile în spatele gâtului și ridicând burta de pe sol; faceți același lucru ridicând picioarele, dar ținând călcâiele bine adiacente unul față de celălalt.

Cu această poziție vom avea pieptul, coapsele și gambele ridicate de la sol cu ​​o poziție ușor curbată în sus.

Este important să mențineți această poziție timp de 10 secunde și să repetați totul a doua oară dar cu gleznele încrucișate și brațele întinse și cu privirea întinsă înainte.

Potrivit lui Kenichi Sakuma, vom stimula mușchii de sub omoplat, partea superioară a șoldurilor, abdomenul și interiorul coapsei.

Exercițiul nr. 2 (Pentru fermitatea șoldurilor)

Rămânând mereu în poziția descrisă mai sus, ținem gleznele împreună dar întindem genunchii (poziție numită picioare de crab) și rămânem în această poziție timp de 10 secunde. Vor părea interminabile dar vă asigur că vor trece!

Exercițiul nr. 3 (Pentru a subțire șoldurile și talia)


Așezați-vă pe marginea unui scaun, ținând spatele complet drept. Alternativ, ridicați șoldurile și contractați mușchii coapsei. Țineți această poziție timp de 10 secunde și repetați același exercițiu de șase ori.

Exercițiul nr. 4 (Pentru a tonifica zona de bază)


Întotdeauna așezat, înclinați-vă trunchiul puțin înainte, dar păstrând spatele întotdeauna drept și niciodată îndoit. Încercăm să ne asumăm o poziție de parcă am vrea să ne îmbrățișăm: adică să vă apucați propriile coate cu mâinile și apoi să ridicați brațele aducându-le în sus. Toate acestea păstrând mereu spatele drept și brațele aliniate cu el. Repetați mișcarea de 10 ori.

Exercițiul nr. 5 (Pentru a slăbi fesele, a topi grăsimea și a îmbunătăți abdomenul)


Din poziție verticală încercați să contractați cât mai mult abdomenul astfel încât să aduceți tensiune în zona abdominală.

Începeți să îndoiți picioarele ridicându-le pentru a prelua poziția clasicului ghemuit.

Rămâneți în poziția ghemuit timp de 30 de secunde. Dacă doriți, după o pauză de 10 secunde, repetați mișcarea și reveniți în poziție.

Cu Metoda Sakuma vă puteți atinge cu adevărat obiectivele dorite și vă puteți îmbunătăți starea de bine. Pentru a promova pierderea în greutate și îmbunătățirea performanțelor, vă recomandăm să faceți sport de cel puțin 2 ori pe săptămână și să urmați o alimentație corectă și o hidratare corespunzătoare a organismului.

Amintiți-vă întotdeauna că: obiceiurile corecte stau întotdeauna la baza bunăstării noastre naturale!

Citește și...

Alimente pe care le poți mânca fără să te îngrași. Indicele de sațietate alimentară

Indicele de sațietate alimentară

Indicele de sațietate este un indicator al cât de satisfăcut vă face să vă simțiți o masă, ceea ce vă poate ajuta să mâncați mai puțin și să ardeți mai multe calorii în general. 

Anumite alimente, atunci când sunt ingerate în cantități mari, conțin mai puține calorii decât altele din cauza densității și greutății lor energetice mai mici. Dietele bogate în proteine ​​vă pot ajuta, de asemenea, să pierdeți în greutate. 

Un aport ridicat de proteine ​​este necesar de către cei care participă la exerciții fizice regulate, datorită faptului că îi ajută să se simtă plini, ajutându-i totodată să-și dezvolte mușchi....citeșt emai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel