Metoda "loverboy". Tinere racolate şi exploatate, ani la rând, în Marea Britanie şi România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Intervenţie a poliţiei într-un caz de proxenetism.

Mai multe tinere ar fi fost racolate prin metoda "loverboy" şi, apoi, exploatate în Marea Britanie, dar şi în România. 

Ieri, 11 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Bacău, au desfăşurat 4 percheziţii, în judeţul Bacău, la 2 bărbaţi bănuiţi de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 - 2021, doi bărbaţi, de 32 şi 38 de ani, ar fi racolat, prin metoda ”loverboy”, prin inducere în eroare şi prin ameninţări cu acte de violenţă, mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda de Nord şi România.

Totodată, în luna septembrie a.c., bărbatul de 32 de ani ar fi recrutat, prin inducere în eroare, o tânără, de 18 ani, pe care, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă în Marea Britanie, ar fi transportat-o în această ţară, unde ar fi introdus-o într-o reţea de practicare a prostituţiei, prin ameninţări cu acte de violenţă.

Clienţii ar fi fost racolaţi prin intermediul unor site-uri, iar bărbatul ar fi transportat mai multe tinere la locuinţele acestora. Tânăra a solicitat intervenţia autorităţilor române, prin intermediul mamei sale.

În urma colaborării cu autorităţile britanice, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne şi al Poliţiei Metropolitane din Londra, tânăra a fost salvată şi repatriată, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

În urma probatoriului administrat, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel