Data publicării:

Metodă complet NOUĂ de vaccinare. Virgil Păunescu, cel mai așteptat anunț în pandemie

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Prof dr Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, și echipa sa, lucrează la un vaccin românesc împotriva COVID-19.  Vaccinul, care este în fază de testare, va fi produs în colaborare cu Institutul Cantacuzino din București.  

Despre acest vaccin, Virgil Păunescu a vorbit în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

„Vaccinul la care noi lucrăm - vaccin candidat, denumirea pe care OMS a dat-o tuturor vaccinurilor până când vor ajunge în faza finală de aprobare - este o tehnologie complet nouă față de tot ceea ce s-a folosit în producția de vaccinuri antibacteriene, antivirale sau antiparazitare până în momentul de față.

Această tehnologie este derivată din vaccinarea - dezvoltată tot de americani - în cancer. Noi așa am început. Fiind un institut de cercetări în cancer, am început, în urmă cu trei ani, să dezvoltăm o metodă care să ne permită o recuperare în ceea ce privește decalajul dintre noi și Statele Unite pe zona a ceea ce se numește vaccinare personalizată în cancer. Am lucrat trei ani la această metodă, în senul teoretic și într-o oarecare măsură și practic, până în ianuarie, când a apărut problema cu noul coronavirus. Am lăsat deoparte cercetarea noastră în cancer. (...) Am adaptat metoda pentru vaccinarea împotriva acestui virus”, a explicat Virgil Păunescu.

„Ne aflăm în fața unei metode complet nouă de vaccinare!”, a subliniat acesta. 

 

 

Interviul complet, AICI:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel