Meta, compania mamă a Facebook, va concedia alți 10.000 de angajați
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Meta Platforms a anunțat că va reduce încă 10.000 de locuri de muncă într-o a doua rundă de concedieri în masă, în timp ce industria Big Tech se pregătește pentru o recesiune economică profundă.

Compania-mamă Facebook a declarat marți că își va reduce dimensiunea echipei de recrutare și va face reduceri suplimentare în departamentele sale de tehnologie la sfârșitul lunii aprilie, după care, în mai, și în departamantele sale de afaceri, scrie Al Jazeera.

„Va fi greu, dar nu există nicio modalitate de a evita acest lucru”, a spus CEO-ul Mark Zuckerberg într-un mesaj adresat personalului. „Va însemna să ne luăm rămas bun de la colegii talentați și pasionați care au făcut parte din succesul nostru”, a adăugat el.

Zuckerberg crede că „această nouă realitate economică va continua mulți ani”.

Îngrijorările legate de o recesiune economică din cauza creșterii ratelor dobânzilor au declanșat o serie de reduceri masive de locuri de muncă în America corporativă: de la bănci de pe Wall Street, cum ar fi Goldman Sachs și Morgan Stanley, până la firmele Big Tech, inclusiv Amazon și Microsoft.

Meta, care investește miliarde de dolari pentru a construi metaversul futurist, a avut probleme post-pandemie din cauza cheltuielilor publicitare din partea companiilor îngrijorate de perspectivele economice.

La începutul lunii trecute, compania a înregistrat profituri în scădere și al treilea trimestru consecutiv de venituri în scădere.

Ca răspuns, Zuckerberg a promis că va transforma 2023 în „Anul eficienței”. Odată cu cea mai recentă mișcare, Meta se așteaptă ca cheltuielile în 2023 să se situeze între 86 de miliarde de dolari și 92 de miliarde de dolari, mai mici decât cele estimate anterior între 89 și 95 de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel