Messi, marele regret: E ULTIMA noastră șansă!
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Campionatul Mondial din această vară, din Rusia, este ultima șansă pentru Argentina lui Messi de a mai câștiga un trofeu suprem. 

O spune chiar starul Barcelonei, într-un interviu acordat pentru Fox Sports și citat de Digi Sport.

Finalist în 2014, decarul din naționala albiceleste și-a deschis sufletul și a recunoscut, aproape cu disperare, că oamenii lui Sanpaoli nu mai au voie să rateze acest obiectiv. Căpitanul pumelor a explicat că această datorie nu e pentru fani, ci pentru jucătorii înșiși. Messi a explicat și de ce Argentina a ratat până acum trofeul în alte trei finale.

"Avem această datorie către noi înșine, nu le datorăm nimic oamenilor. Am dat mereu maximum, am ajuns în trei finale ale unor competiții mondiale, dar nu s-a întâmplat ce trebuia pentru că nu a vrut Dumnezeu", a spus Messi.

În Rusia, ultima șansă

Messi a fost cel mai aproape de trofeu în 2014, când Germania a fost însă prea pragmatică și greu de doborât. Atacantul pumelor recunoaște că revederea unor poze de la festivitatea de premiere, când nemții primeau medaliile de campioni, e una de tristă amintire pentru el: "A fost o fotografie terifiantă. Nu am putut să ridicăm Cupa, am stat într-o parte, lângă Cupă. A fost teribil".

Pentru Argentina, au urmat apoi alte două finale, Copa America 2015 și cea din 2016.

[citeste si]

"Privim Cupa Mondială din Rusia ca pe o ultimă șansă, ultima. E acum ori niciodată. Trebuie să ne gândim că alta nu mai există și să profităm de asta. După aceea, o generație importantă dispare, iar mulți jucători vor fi înlocuiți", a fost avertismentul lui Messi. Cu toate acestea, atacantul de 30 de ani a recunoscut că nu Argentina e marea favorită a Mondialului din Rusia: "Argentina e mereu o candidată pentru că Argentina e Argentina și datorită blazonului, dar realitatea e că astăzi, din cauza circumstanțelor, a jocului, a a timpului, a felului în care am ajuns aici, nu suntem noi candidații principali. Cred că sunt echipe mult mai bune, precum Spania, Brazilia, Germania, Franța. Toate sunt peste noi și sunt favorite."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel