Messi are concurență mare la naționala Argentinei. Garnacho, Buonanotte, Blanco - noile giuvaiere ale 'Pumelor' / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Selecţionerul campioanei mondiale Argentina, Lionel Scaloni, a declarat marţi că superstarul Lionel Messi, revenit în ţara natală pentru disputarea a două meciuri amicale, va continua să joace în tricoul echipei naţionale de fotbal ''până când va spune contrariul', informează AFP.

'Messi va continua să vină (la echipa naţională) până când va spune contrariul. Îl văd fericit pe teren şi în selecţionată', a spus Scaloni despre căpitanul său în vârstă de 35 de ani şi cu 172 de selecţii, cu două zile înaintea meciului cu Panama, care va avea loc la Buenos Aires, prima apariţie a naţionalei Argentinei după titlul mondial cucerit în Qatar. Scaloni, căruia i-a fost prelungit contractul până în 2026, a stabilit lotului său 'obiectivul de a continua să joace la acelaşi nivel. Putem câştiga, putem pierde, dar să fim greu de învins. Acum va fi mai greu ca niciodată, pentru că toată lumea vrea să ne învingă', a subliniat tehnicianul.

De asemenea, el şi-a avertizat jucătorii titulari împotriva oricărei tentaţii de confort, asigurând că 'începe un nou proces', iar 'terenul este cel care vorbeşte' şi 'nimeni nu va avea un avantaj pentru că a fost campion mondial'. 'Apar tineri despre care credem că vor putea juca la un nivel foarte înalt', a mai spus Scaloni.

Printre aceşti tineri de mare talent se numără şi atacantul Alejandro Garnacho (Manchester United), care a fost nevoit să renunţe la convocarea din această săptămână în urma unei accidentări, dar viitorul va fi reprezentat în special de mijlocaşul Facundo Buonanotte, (Brighton) sau de fundaşul Lautaro Blanco (Elche, împrumutat la Rosario).

Toţi trei au doar 18 ani. Cele două meciuri amicale pe care Argentina le va disputa împotriva modestelor naţionale ale Panama şi Curacao vor fi mai presus de toate pentru Messi şi colegii săi ocazia de a sărbători titlul mondial în faţa propriilor suporteri. Şi, în timp ce Scaloni s-a declarat 'fericit că jucătorii pot simţi această bucurie pe care au oferit-o oamenilor', el a avertizat şi că 'este o muncă de făcut'.

'Purtarea tricoului argentinian nu ne permite să dăm altceva decât maximum' pe teren, a insistat el. Presat de ziarişti să-şi spună opinia în legătură cu 'cea mai bună echipă a Argentinei din istorie', o dezbatere apărută după titlul cucerit în Qatar, între campionii din 1978, cei din 1986, cu Maradona în rolul de căpitan, sau cei din 2022 (care au cucerit şi Copa America în 2021), Scaloni a răspuns cu modestia lui obişnuită: 'Asta e o prostie. Nu-mi pasă care este cea mai buna selecţionată. Toate trei sunt bune. Toate trei sunt campioane mondiale', scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel