Mesajul extraterestru a fost decriptat! Cine l-a trimis
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
extraterestru
extraterestru
Misteriosul semnal radio detectat anul trecut de un radiotelescop rus în direcția constelației Hercule a fost decriptat.

În urmă cu câteva zile a fost publicată informația conform căreia, în luna mai a anului trecut, o echipă de astronomi ce folosea uriașul radiotelescop rusesc RATAN-600 a detectat un misterios semnal radio provenit din apropierea stelei HD 164595, aflată la 94 de ani lumină distanță de Terra. Caracteristicile semnalului i-a făcut pe oamenii de știință să susțină că nu pot exclude ipoteza că acesta ar fi fost produs de o civilizație extraterestră, deși recunoșteau încă de atunci că explicația este probabil una mult mai prozaică.

"Calculele și analizele ulterioare cu privire la semnal au ajuns la concluzia că acesta este cel mai probabil de origine terestră", nota astronomul Yulia Sotnikova într-un material publicat de Observatorul Astrofizic Special aparținând Academiei Ruse de Științe.

Semnalul detectat în mai 2015 ar putea proveni de la un satelit militar rusesc, la fel cum s-a întâmplat și în cazul unei "alarme false" similare produse în perioada Războiului Rece, conform explicațiilor oferite de Alexander Ipatov, directorul Institutului de Astronomie Aplicată din cadrul Academiei Ruse de Științe.

Cu toate acestea, descoperirea va face obiectul unei dezbateri în cadrul celei de-a 67-a ediții a Congresului Internațional de Astronomie care va avea loc în Guadalajara, Mexic, în 27 septembrie.

Steaua dinspre care părea că vine semnalul este similară Soarelui. Oamenii de știință știu despre aceasta că are cel puțin o planetă, însă ar putea avea mai multe. Semnalul a fost detectat la 15 mai 2015 cu ajutorul radiotelescopului RATAN-600, în Republica Karaciai-Cerchezia din Rusia, în apropierea graniței cu Georgia. Echipa de astronomi a fost condusă de Nikolai Bursov de la Academia Rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel