Data publicării:

Mesaje sms de Sfântul Andrei. La mulți ani, sărbătoriților! Urări la zi de sărbătoare de trimis celor dragi

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Creştinii ortodocşi sărbătoresc, joi, Sfântul Andrei.

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc joi pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor. Cu acest prilej, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va oficia Sfânta Liturghie şi va rosti un cuvânt de învăţătură la Paraclisul istoric Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Reşedinţa Patriarhală. Frate al Sfântului Apostol Petru, Sfântul Apostol Andrei a propovăduit învăţătura lui Iisus Hristos în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, cu ţinuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre şi Sciţia (Dobrogea) şi până în Crimeea. El a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus mai pe urmă 'Crucea Sfântului Andrei'.

Ziua de 30 noiembrie, în care se face pomenirea Sfântului Apostol Andrei, a devenit sărbătoare bisericească naţională, ca urmare a Hotărârii Sfântului Sinod din 14 noiembrie 2001, fiind consacrată ca zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează prin Legea nr. 147 din 23 iulie 2012, iar apoi promulgată prin decret prezidenţial. De asemenea, Sfântul Apostol Andrei fost ales drept ocrotitorul Catedralei Naţionale - Catedrala Mântuirii Neamului. 

Pentru a transmite urări de "La mulți ani!" cu ocazia zilei de Sfântul Andrei, poți alege un mesaj personal și cald. Iată câteva idei:

2. PEXELS... (inimioare-horoscop-pexels-engin-akyurt-19046917_43434800.jpg)

"La mulți ani de Sfântul Andrei! Să ai parte de bucurii, realizări și sănătate în acest an nou care începe. Fie ca această zi să îți aducă tot ce îți dorești și să fie plină de momente minunate alături de cei dragi!"

"Cu prilejul zilei de Sfântul Andrei, îți trimit cele mai bune gânduri și urări de bine. Sper ca noul an să îți aducă împliniri, fericire și sănătate. La mulți ani cu drag!"

"La mulți ani de Sfântul Andrei! Îți doresc să fii înconjurat de dragoste, sănătate și noroc în această zi specială. Să ai parte de succese și realizări pe măsura așteptărilor tale!"

"Sfântul Andrei să-ți aducă în cale doar momente frumoase și să te călăuzească către drumul fericirii. La mulți ani cu sănătate și bucurii alături de cei dragi!"

"La mulți ani cu ocazia zilei de Sfântul Andrei! Fie ca această zi să fie presărată cu reușite, sănătate de fier și momente de neuitat alături de cei dragi. Să fii fericit!"

ărbătorim ziua Sfântului Andrei cu gândurile noastre cele mai bune pentru tine. Fie ca acest an să fie presărat cu succese, iar fiecare zi să îți aducă zâmbete și bucurii. La mulți ani fericiti!"

"La mulți ani de Sfântul Andrei! Fie ca această zi să fie începutul unei călătorii minunate plină de reușite și realizări. Sănătate, fericire și bucurii alături de cei dragi!"

"Sfântul Andrei să îți aducă fericirea pe care o meriți, sănătate deplină și tot succesul în lume. Fie ca această zi să fie doar începutul unei perioade pline de bucurii. La mulți ani!"

”Dumnezeu să fie cu tine și harul Lui să vină asupra ta”

”Să fii binecuvântat și să ai te aibă Dumnezeu în pază”

VEZI ȘI: Sfântul Andrei - adevăratele tradiții și obiceiuri. Acestea trebuie respectate, de fapt, dincolo de „ritualul în cimitir pentru dezlegarea misterelor sau vizionarea alesului prin oglinzi și lumânări” - https://www.dcnews.ro/sfantul-andrei-adevaratele-traditii-si-obiceiuri-acestea-trebuie-respectate-de-fapt-dincolo-de-ritualul-in-cimitir-pentru-dezlegarea-misterelor-sau-vizionarea-alesului-prin-oglinzi-si-lumanari_939899.html

VEZI ȘI: 30 noiembrie, Sfântul Andrei. Părintele Gabriel Cazacu: Iată că statul român și Patriarhia au luat această decizie foarte importantă! - https://www.dcnews.ro/30-noiembrie-sfantul-andrei-parintele-gabriel-cazacu-iata-ca-statul-roman-impreuna-cu-patriarhia-au-luat-aceasta-decizie-foarte-importanta_939892.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel