Mesaj de răbufnire: ”Medicii au tot dreptul să își bage picioarele în ea de țară. Nu sunt sclavii voștri!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Dinu Popescu, jurnalist, sare în apărarea medicilor după ce o parte dintre ei au ales să demisioneze în pandemie.

Ziaristul a scris un punct de vedere după ce mai mulți medici și-au arătat îngrijorarea și supărarea pentru situația actuală. Un val de critici a venit asupra lor după ce unii au ales să demisioneze în plină pandemie.

”Medicii nu sunt slugile voastre! Sunt deja obositoare sudalmele și imprecațiile aruncate de unii în spațiul public cu referire la medicii care aleg să demisioneze în perioada asta.


Am convingerea că toți acești politicieni și „influenceri" excedați de furoare care vorbesc de dezertare, datorie morală și vocație s-ar ascunde sub plapumă cu păpușica (siliconată sau nu) în brațe, dacă ar fi puși pe bune în situații similare.


Atacurile imunde și abhora pe care o promovează sunt demne de comizerație.


Medicii nu sunt sclavii voștri, dragi politicieni scârnavi, jurnaliști de mucava și divi/pițipoance de facebook. Nu au făcut 6 ani de facultate, încă 6 de rezidențiat, formări în străinătate, nopți și zile la rând de gărzi în spitale murdare, sordide, pentru ca să se îmbolnăvească sau să moară din cauza toanelor și incompetenței voastre.


Și ei au familii, rude și copii de care vor să se bucure și pe care vor să îi ajute. E treaba statului român, a guvernului, să asigure toate dotările necesare pentru ca ei să își facă meseria în siguranță și să aibă toate cele necesare pentru a salva vieți și vindeca pacienți.


Cât timp statul nu se achită de această obligație nu doar morală, ci și legală, medicii au tot dreptul să își bage picioarele  în ea de țară și în el de stat și să se gândească la binele și bunăstarea personală, la fel cum fiecare om are acest drept”, a scris Dinu Popescu. Postarea integrală o puteți găsi pe pagina sa de Facebook.

CRIZA demisiilor medicilor în plină pandemie. Așteptăm opiniile cititorilor DC News!

Criza demisiilor în pandemia COVID - 19 i-a împărțit pe români în două: unii le țin partea medicilor spunând că aceștia își pun viața în pericol pentru că nu au cum să se apere de noul coronavirus și este normal să plece acasă, alții spun că medicii care își părăsesc acum meseria sunt dezertori.

Unii medici preferă să plece din spitale și spun că îşi pun viaţa în pericol din cauza lipsei echipamentului de protecţie specific COVID-19. Aceștia se plâng că nu sunt bani să achiziţioneze toate materialele necesare în cantitatea de care au nevoie. Nu au vorbit despre aceste probleme înainte de pandemie, ci abia acum. Spun că nu vor să fie carne de tun, fără mănuși și mască, în lupta cu noul coronavirus.

Mai sunt și alți medici care nu au dezertat din profesia lor și își fac meseria cum știu mai bine, cu mijloacele pe care le au la dispoziție.

Lansăm o întrebare pentru cititori:

Ce trebuie să facă medicii în această situație? Cum vedeți criza demisiilor în pandemia COVID - 19? Considerați că medicii care demisionează, de fapt, dezertează sau nu au încontro dat fiind faptul că se plâng că nu au echipamente? Puteți să lăsați comentarii la acest articol pentru a afla opinia dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel