Când vindecarea vine din pământ. Beneficiile a 15 minute pe zi de mers cu picioarele goale prin iarbă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Mersul desculţ prin iarba udă sau pe pământul rece îmbunătăţeşte nu doar circulaţia sangvină dar şi starea de spirit, spun specialiştii.

Împământarea, mersul desculţ sau mersul cu picioarele goale reprezintă, pentru noi toţi, o modalitate de vindecare. Mersul desculţ prin iarbă, prin roua dimineţii, prin bălţile cu apă sau pur şi simplu pe pământ reglează funcţiile corpului şi ne readuce în echilibru şi în armonie cu natura şi cu noi înşine. În trecut, mersul desculţ era firesc. Chiar dacă pe atunci nu erau posibilităţile din prezent, pentru mulţi era o plăcere, o delectare să meargă descălţaţi. Este un leac din bătrâni bine păstrat, un tratament pentru multe afecţiuni fizice şi psihice. Bătrânii noştri mâncau mai sănătos, trăiau într-un mediu mai curat din toate punctele de vedere, munceau mai mult fizic, fără s fie stresaţi şi, nu în ultimul rând, mergeau desculţi de câte ori aveau ocazia, tocmai pentru că ştiau de mici că vor fi mai sănătoşi, mai rezistenţi, mai calmi şi mai conectaţi cu Firea.

Ce este Earthing-ul sau Împământarea

Potrivit Science Direct, mersul desculț în aer liber timp de aproximativ 15 minute pe zi, cunoscut peste ocean ca "grounding" sau "earthing", tonifiază mușchii, stimulează toți centrii nervoşi din talpa piciorului, reduce durerile inflamatorii, subţiază sângele și previne riscurile bolilor cardiovasculare. În timpul mersului, sunt antrenate 26 de oase, 33 de articulații, peste 100 de mușchi, tendoane și ligamente, precum și o impresionantă rețea de vase sangvine, nervi, piele, țesuturi moi. În picioare există aproximativ 72.000 de terminații nervoase, astfel că mersul în picioarele goale acționează ca un masaj natural , influențând pozitiv funcționarea organelor interne.

Mersul desculț ține bolile la distanță

Încălțămintea strânge piciorul și îl deformează. Mersul desculț ajută laba piciorului să se relaxeze în totalitate și să se miște în cel mai natural mod posibil. Mersul desculț pe iarbă atinsă de roua dimineții, pe plajă sau pe zăpadă, timp de 2 minute, în fiecare zi, ne întărește imunitatea împotriva răcelilor, gripei și altor probleme de sănătate, spun experții. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, mersul în picioarele goale previne durerile de spate și de umeri. Scăderea nivelului de inflamație reprezintă un alt beneficiu de care putem profita atunci când urmăm terapia mersului în picioare goale. Pusă pe seama lipsei de electroni în țesuturi, inflamația poate fi evitată atunci când renunțăm la încălțăminte, electronii fiind, astfel, asimilați mult mai ușor ȋn organism.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel