Data publicării:

Merkel, ”victorie” tip Geoană în landul Saxonia Inferioară

Autor: Ion Voicu, ionvoicu | Categorie: Stiri
WhatsApp
merkel
merkel

Angela Merkel a trăit în acest weekend o situație tip Geoană. Sondajele de opinie au arătat, ieri seară,  victoria coaliţiei cancelarului Angela Merkel, în alegerile din Saxonia Inferioară, cu capitala la Hanovra. După numărarea voturilor s-a constatat înfrângerea Puterii creștin-democrate. A câștigat Opoziția, formată din Social-Democraţi şi Verzi.

Aşa-numita coaliţie roşu-verde a obţinut o majoritate de doar un mandat în parlamentul landului, iar Stephan Weil, candidatul stângii, va deveni noul ministru-preşedinte al Saxoniei Inferioare.

Înfrângerea este usturătoare pentru coaliţia dintre creştini-democraţi şi liberali, care aveau nevoie de o victorie pentru a recâştiga din procentele pierdute în ultima vreme, anunță Digi24.  Rezultatul din Saxonia Inferioară este semnificativ pentru întreaga Germanie, coincizând cu alte rezultate, în alegeri federale. Prognozele sunt sumbre pentru Angela Merkel, care candidează din nou pentru a obține un mandat de cancelar în toamnă. Poziţia adversarului său, Peer Steinbruck, s-a întărit după victoria din Saxonia Inferioară..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel